Kereskedelmi, ún. code-share együttműködést kötött a Malév és az airberlin, melynek köszönhetően a két légitársaság utasai új célállomásokat érhetnek el. Jegyek a mai naptól foglalhatók a téli menetrend kezdetétől – 2011. október 30-tól – közlekedő járatokra.

A Malév utasai számára két új célállomás, a németországi Düsseldorf és Norvégia fővárosa, Oslo válik elérhetővé berlini átszállással, köszönhetően annak, hogy az airberlin járatokra felkerül a magyar légitársaság járatszáma. Az airberlin marketing járatkódja pedig a Malév berlini, hamburgi, stuttgarti és zürichi járataira kerül fel, így a német légicég utasai számos városból repülhetnek közvetlenül Budapestre.

„A oneworld légitársasági szövetséghez való csatlakozásra készülve, nagyon örülünk, hogy egy új partnerrel működhetünk együtt. A Magyarországra közlekedő járatokkal egy új és vonzó célállomást kínálunk utasainknak Közép-Európában” – mondta Paul Gregorowitsh, az airberlin kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

„Új célállomásokkal bővül útvonalhálózatunk az airberlinnel megkötött megállapodásnak köszönhetően. A oneworld szövetséghez hamarosan csatlakozó légitársasággal utasaink új németországi és norvégiai célállomásra juthatnak el, s hamarosan a légitársaság csatlakozásától számítva pedig élvezhetik a oneworld nyújtotta valamennyi előnyt is.” – mondta Limburger Lóránt, a Malév vezérigazgatója az aláírást követően.

A két légitársaság az együttműködés további kiterjesztését tervezi törzsutas programjukra, az airberlin topbonus nevű és a Malév Duna Club hűségprogramokra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!