Újabb codeshare megállapodást kötött az Etihad Airways, ezúttal a harmadik legnagyobb spanyol légitársaság, az Air Europa vált a következő partnerévé, amelynek köszönhetően Spanyolország és az Egyesült Arab Emírségek elérhetőségét sikerül növelni a két vállalat számára. Mindemellett az Air Europa heti háromszoros rendszerességgel tervez egy Madrid-Abu Dzabi járat indítását még ebben az évben.

Az Öböl-menti légifuvarozó elsősorban a spanyolok Airbus A330 repülőgépével üzemeltetett járatain helyezi el az EY kezdetű járatszámot, ezzel is kínálva közvetlen összeköttetést az Abu Dzabi-i bázisán keresztül. Emellett az Air Europa Madrid és Amszterdam, Brüsszel, Milánó-Malpensa, valamint Palma de Mallorca közötti útvonalain is megtalálható lesz az Etihad kódja. A spanyol légitársaságé pedig az Abu Dzabi és Milánó-Malpensa, Brüsszel valamint Amszterdam között üzemelő járatain lesz feltüntetve.

A jövőt tekintve még inkább szélesíteni kívánják az együttműködést, így 2014 nyarán további, Madridból elérhető spanyol és dél-amerikai célállomás, valamint Abu Dzabiból az Öböl-menti térség, Afrika, Ázsia és Ausztrália egyes desztinációi kaphatnak újabb járatszámot.


„Az a tény, miszerint az Air Europa Abu Dzabit választotta a nemzetközi bővítésének következő hullámaként, remekül szemlélteti, hogy mit tud az Emírségek és a világszintű bázisunk nyújtani. Már évek óta szerettünk volna közvetlen kapcsolatot kínálni utasainknak a spanyol fővárosba, így a mostani partnerségi megállapodás remek üzleti döntés.” – nyilatkozta James Hogan, az Etihad Airways elnök-vezérigazgatója.

„Abu Dzabira és az Etihad Airwaysre azért esett a választásunk, hiszen ez a legjobb kapu Indiába, Kínába, Ausztráliába, valamint további távol-keleti úticélokra. Mint a közép- és dél-amerikai régió egyik legfontosabb szereplője madridi bázisunkon keresztül, az Air Europa számára ez az egyezmény egy nagy előrelépés a globális piacon.” – tette hozzá Juan José Hidalgo, az Air Europa elnök-vezérigazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!