Afrika legelső Boeing 737 MAX üzemeltetőjévé fog válni a British Airways-el szoros kapcsolatban működő Comair csoport két légitársasága, a Kulula.com és a Comair Limited.

A key.aero értesülései szerint összesen 830 millió dollárba kerül a nyolc darab Boeing 737 MAX 8 beszerzése a két vállalat számára.

A johannesburgi központból üzemelő, low cost modellben működő Kulula a Dél-afrikai nagyvárosok között állítja majd forgalomba a szóban forgó gépeket, míg a British Airways színeiben repülő Comair Limited regionális útvonalakon fogja üzemeltetni a vadonatúj Boeingeket.


Ez azonban nem az egyetlen függő rendelése a vállalatnak, korábban ugyanis már négy darab Next Generation családba tartozó Boeing 737-800-asra is szerződött a Comair csoport, amelyeket majd a Comair Limited fog üzemeltetni.

A 737-es család korántsem ismeretlen a Dél-afrikai cégcsoport számára, jelenleg is hét darab Boeing 737-300-as, tíz darab Boeing 737-400-as és ugyancsak tíz darab Boeing 737-800-as teljesít mindennapi szolgálatot a két légitársaság útvonalain.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!