CRJ900 NextGen repülőgépeket vásárol a China Express Airlines, Kína egyetlen kimondottan regionális légitársasága, amely a Bombardier gyárral kötött szerződés szerint összesen 16 darab gépre jelentette be igényét.

Flottabővítésre szánta el magát a 2006 óta működő China Express Airlines, amely három darab CRJ900 NextGen típusra kötött fix szerződést. A kanadai repülőgépgyárral történt megállapodás azonban további öt gépet feltételes vásárlási szándékkal, míg még nyolcat opciós lehívás formájában helyezett foglalásba.

A China Express Airlines flottája jelenleg is Bombardier gyártmányokkal üzemel. A gépparkban 5 darab CRJ-200-as, valamint 6 darab CRJ-900-as teljesít szolgálatot, nem meglepő hát a választás, ráadásul Kínában a China Express volt az első légitársaság, amely forgalomba állította a CRJ típuscsalád 900-as szériáját, ami tavaly nyáron történt.


A Bombardier Aerospace által tegnap bejelentett szerződés a végleges gépeket illetően a listaárakon számítva 134 millió dolláros üzletet jelent, amelynek értéke a teljes opciós állomány lehívásával akár a 733 milliós összeget is elérheti.

Wu Longjiang, a China Express Airlines elnöke elmondta, arra számítanak, hogy a géppark bővítésével 2016-ra sikerül megháromszorozniuk az útvonalhálózatukban szereplő célállomásaik számát, amely így legalább kilencvenre emelkedik, amivel Kína regionális reptereinek több mint felét, 60%-át lesznek képesek lefedni. Meggyőződésük, hogy a Bombardier-flotta kiváltképp hatékony és megbízható eszköz lesz céljaik elérésében – tette hozzá a Guiyang városában székelő légitársaság elnöke.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!