A prágai repülőteret üzemeltető Prague Airport-tal közös szervezésben karácsonyi évzáró ünnepséget tartott a hét elején a CSA Czech Airlines, amely a budapesti Columbus Hajóra hívta meg utazásszervező partnereit és a légiközlekedéssel foglalkozó média képviselőit. A rendezvényen Tóth Attila, a CSA magyarországi képviseletét ellátó Aviareps Kft. vezetője adott prezentációt és tájékoztatta a közönséget a légitársaság idei évi eredményeiről és jövő nyári menetrendjére várható újdonságokról, valamint szolgáltatásokról.

A Czech Airlines és partnerei 45 ország 89 városába kínálnak csatlakozást a 2013-14-es téli menetrend időszakában.

A légitársaság a tavalyihoz képest több járatot indított Oroszországba, sűrűben közlekedik például Szentpétervárra vagy Permbe. A téli időszak igényeinek megfelelően igazította járatait Budapestre, Madridba és Münchenbe is, ugyanakkor bővíti együttműködését a Travel Service légitársasággal, így közös üzemelésben is repülnek Rómába, Barcelonába és Tel Avivba.

Az idén létrejött Korean Air partnerségnek köszönhetően, a Czech Airlines növeli hosszútávú célállomásai számát is, így most már code-share járatokkal elérhető lesz Cebu és Manila a Fülöp-szigeteken, a thaiföldi Phuket szigete, Hong kong, Shanghai és egyéb ázsiai városok is, valamint Casablanca és Vilnius is felkerül a célállomások listájára a Royal Air Maroc és Air Lituanica közös üzemeltetésű járatai révén. Két svájci desztinációját, Zürichet és Genfet a Czech Airlines már saját üzemelésű gépekkel repüli.

A jövő március 29-ig tartó téli menetrendben a CSA Budapestről napi két járatot üzemeltet a magyar főváros és Prága között, mely a nyári időszakra ismét napi 3 járatra bővül. Az eddigi heti három saját üzemelésű Prága-Szöul járat a nyári menetrendben négyre növekszik. Az útvonalon a flotta legnagyobb típusa, az Airbus A330-300-as repül, és mint azt Tóth Attilával személyes beszélgetésen megtudtuk a járatot egyre több Magyarországról utazó is igénybe veszi.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Tóth Attila, az AVIAREPS Magyarország Kft. vezetője prezentációja közben. (Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)


A CSA két új menetrendszerinti járatot indított regionális viszonylatban, Prága-Pozsony és Kassa-Pozsony útvonalon. Mindkét járat december 11-én indult első útjára. A légitársaság hetente háromszor (hétfő, szerda, péntek) napi két járatot biztosít mindkét vonalon. A 2014-es nyári időszaktól pedig tovább bővül a járatok száma, szombat kivételével napi két járat lesz.

A CSA fennállásának kilencvenedik évfordulója alkalmából indította újra egykori első járatát Prága és Pozsony között. Így a prágai Václav Havel repülőtér újra összeköttetést biztosít a szlovák fővárossal. Ennek köszönhetően Pozsonyból, ami a bécsi repülőtér remek alternatívája az észak-nyugat magyarországi utazók számára, és Kassából, ami az észak-keleti régió számára fontos bázis elérhetővé vált Prágán kívül a CSA teljes útvonalhálózata is.

A magyarországi képviseletvezető elmondása szerint a legkeresettebb célállomások Prága mellett az idén indított Szöul, továbbá számos orosz nyelvterületű dezstináció, mint például. Moszkva, Szentpétervár, Alma Ata, Taskent, Jereván, Szamara, Tbiliszi, Kijev, Jekatyerinburg, Perm, de keresettek az európai desztinációk is, például: Nizza, Brüsszel, Koppenhága, Stockholm és Frankfurt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!