Hamarosan indul a nyári menetrend, amelyben a cseh légitársaság több csatlakozást kínál Ázsiába és partnere, a Travel Service közös üzemeltetésében új járatokat Európa földközi-tengeri térségébe. Legfrissebb híreink a CSA Czech Airlines útvonalhálózati terveiről.

A közelgő nyári szezon első újdonságaként a cseh légitársaság rögtön egy interkontinentális bővítéssel indít, miután heti négyre készül növelni Szöulba közlekedő hosszú távú járatait.

A Korean Air-rel együtt így már heti nyolc járatot biztosítva a dél-koreai fővárosba. A Korean Air folyamatos együttműködésének köszönhetően a CSA 18 új célponttal szélesíti kínálatát Ázsiában és a csendes-óceáni térségben az igénybe vehető átszállások révén.

Elérhetővé válik például Auckland, Honolulu, a Fidzsi-szigetek, Phnompen, Rangun, Ulánbátor és kilenc kínai város is, köztük a főváros, Peking. Mindeközben az európai útvonalhálózat is 25 új desztinációval bővül, méghozzá a nyári időszakban felkapott mediterrán térségben, a Travel Service közös üzemelésével.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cseh flotta büszkesége, a szöuli járatokat is teljesítő Airbus A330-300-as. (Fotó: Jaromír Chalabala – Czech Airlines)


A két légitársaság közötti code-share megállapodások folytatásával közös járatokat üzemeltetnek majd Barcelonába, Rómába, Tel Avivba és Nizzába. A közös együttműködés alapján összesen 25 célállomás szerepel a palettán: pl. Cagliari, Catania, Lamezia, Terme, Nápoly és Olbia Olaszországban, Ibiza, Malaga, Palma de Mallorca, Sevilla, Valencia Spanyolországban, Heraklion, Hanía, Korfu, Kos, Rodosz, Solunia és Zakynthos Görögországban, Larnaka Cipruson, Dubrovnik, Pula és Split Horvátországban, Burgas Bulgáriában, Málta stb.

A CSA saját vonalain a tavaly decemberben bevezetett Prága – Pozsony – Kassa járatok is heti két járattal bővülnek, továbbá ismét lesznek járatok Odesszába, Taskentbe, Tbiliszibe – tudtuk meg a légitársaság magyarországi képviseletét ellátó AVIAREPS Kft-től.

A CSA partnereivel együtt 50 országban 126 célállomásra repíti utasait. Az idei nyári menetrend 2014. március 30-án indul és október 15-ig lesz érvényben. A légitársaság gépparkja összesen 23 utasszállító repülőgépet számlál: 9 darab Airbus A319, 5 darab A320 és egy szélestörzsű A330-300-as mellett 3 darab ATR 42-es, valamint 5 darab ATR 72-es teljesíti a járatokat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!