A Bombardier folyamatosan jelenti be az újabb késéseket a CSeries programjában, de mindezek ellenére elképzelhető, hogy az Austrian Airlines is a kanadai gyártó új utasszállítóját fogja majd megvásárolni a flotta modernizálásához.

Annak ellenére, hogy hivatalos bejelentésekről még nem esett szó, az osztrák Austrian Wings hírportál úgy véli, hogy a Lufthansa csoporthoz tartozó nemzeti légitársaság nagy valószínűséggel 16 darab Bombardier CSeries géppel fogja majd fiatalítani a járműparkot.

A választás azért is eshet erre a típusra, mivel a Lufthansa már rendelkezik egy 30 gépes megállapodással, mely repülőgépeket a Swiss vehet át, de ezen kívül további 30 utasszállítóra van opcionális vásárlási joga, így a szándéknyilatkozatot könnyedén át tudja konvertálni biztos megrendeléssé.

Az új típus kijelölése egyre sürgetőbb, mivel a jelenleg használt Fokkerek üzemeltetése egyre drágábbnak bizonyul, és már hivatalosan is bejelentésre került, hogy hamarosan megkezdik a holland gyártmányú regionális gépek kivonását a menetrendből.

Az Austrian Airlines a Fokker 70-es típus egyik utolsó európai üzemeltetője. (Fotó: Bodorics Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Austrian Airlines a Fokker 70-es típus egyik utolsó európai üzemeltetője. (Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)

Az akár 125 üléses CSeries mellett egyébként még akár a brazil Embraer gyártó is feltűnhet egy kedvező ajánlattal, mely minden bizonnyal az egyik leghosszabb, E190-es gép eladásáról szólna.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság jelenleg az Airbus A320-as gépcsalád mindegyikét használja a legkisebb A318-as kivételével, így az sem kizárt, hogy az Austrian továbbra is az európai gyártó A319-es típusát választja majd, mely a 124 ülőhelyes kialakítással helyettesíteni tudná a 80, valamint 100 üléses Fokkereket.

A vállalat vezetősége még idén májusban jelezte, hogy mindaddig nem gondolkoznak a Fokkerek utódjainak megnevezéséről, ameddig nem tudnak egy új munkaszerződést kínálni a cég dolgozóit képviselő szervezeteknek.

A megállapodás azóta már létrejött és 2014. december elsején lép életbe, így most már minden bizonnyal hamarosan be tudunk számolni a hivatalos bejelentésről is az új regionális repülőgépekkel kapcsolatban.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!