A felrobbant csernobili atomerőműhöz szervez sétarepülést a Ukraine International Airlines.

Rövid idő alatt elkapkodták a repülőjegyeket az érdeklődők arra a járatra, amelyről az 1986-ban bekövetkezett csernobili atomkatasztrófa helyszínét tekinthetik meg az érdeklődők.

A Ukraine International Airlines egyik Embraer típusú regionális repülőgépe a kijevi Boriszpil nemzetközi repülőtérről indul és oda is tér vissza az aero.de beszámolója szerint.

Az 1 óra 10 perces repülés során a repülőgép mindössze 900 méteres magasságon, a Dnyeper folyó felett elrepül az egykori atomerőmű fölé, és érinti az azóta is lakatlan Pripjaty szellemvárost is.

A járat tervezett útvonala. (Forrás: UIA)

Mintegy bónuszként a résztvevők a fedélzetről megtekinthetik a Gosztomel repülőteret is, amely a világ legnagyobb kereskedelmi gépe, az Antonov An-225 Mrija bázisa.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A leszállást követően az utasok a Ukraine International legnagyobb repülőgépét, egy Boeing 777-est is megtekinthetnek, fotókat készíthetnek a fedélzeten és a pilótafülkében, sőt szelfizhetnek a légitársaság pilótáival is. Az eseményen résztvevők között ajándéktárgyakat is kisorsol a légitársaság.

A március 7-i járatra 79 eurónyi összegért kínálták a helyeket a légitársaság weboldalán. A nagy sikerre való tekintettel egy második alkalmat is szerveztek, és az eredetileg tervezett Embraer E190-es helyett a nagyobb Embraer 195-ös típussal teljesítik a járatokat.

Fotó: AIRportal.hu