November 24-én beszüntette működését Albánia fapados légitársasága, a Belle Air és testvérvállalata, a Belle Air Europe. A low-cost fuvarozó már a gépeinek egy részét vissza is repülte a bérbeadó vállalatok által kijelölt Tarbes/Lurdes és Osztrava repülőtereire.

Kapcsolódó cikk Csődbe ment a FlyNonstop

A 2005-ben alapított légitársaság nyolc gépes flottájában az Airbus A319 és A320 típusok domináltak, de ATR 72-500-ból is üzemeltettek két darabot. A tiranai Nene Tereza Nemzetközi repülőtérről üzemelő Belle Air és a Skopjében, valamint Pristinában állomásozó Belle Air Europe gépei összeköttetést biztosítottak Olaszország szinte valamennyi nagyvárosával, Németország fontos ipari központjaival, valamint Svájc, Belgium, Anglia és Görögország fővárosaival.


A légitársaság csődjét a kedvezőtlen piaci körülmények, a csökkenő kereslet és a versenytársak erőteljes jelenléte okozta. A fuvarozó számláját már 18 napja befagyasztották hitelezői és eddig bírták a finanszírozást a készpénzállománnyal. A légitársaság vezetősége még bízik a vállalat újraindulásában és a kialakult helyzetre csupán üzemszünetként tekintenek.

A bajba jutott utasoknak a Blue Panorama Airlines nyújt segítséget, kedvező viteldíjakat kínálva érvényes Belle Air vagy Belle Air Europe jegyekkel rendelkezőknek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!