Alig pár hónapos üzemelés után jelentett csődött Norvégia vadonatúj légitársasága, a FlyNonstop – írta cikkében a News in English.no oldal.

A fuvarozó vezérigazgatója, Espen Hennig-Olsen, a híres fagylaltgyár tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy “ez egy szomorú nap a régió és a FlyNonstop történelmében”.

Hennig-Olsen örökségének nagy részét fektette be az új légitársaságba, ám úgy látszik ez mégsem volt elég ahhoz, hogy gazdaságosan tudjanak üzemelni. Egyetlen 100 személy szállítására képes Embraer E-190-es típusú gépüket már tárolás alá helyezték a FlyNonstop egykori bázisrepülőterén a kristiansandi Kjevik reptéren.


Nagy reményeket fűztek a Dél-Norvégiából Dél-, és Kelet-Európába indított közvetlen járatokhoz, azonban az alacsony utasforgalom és a kis érdeklődés következtében mégis hamar véget ért a légitársaság története.

A jeggyel rendelkező utasokat tájékoztatták, hogy érdeklődjenek saját hitelkártya-szolgáltatójuknál pénzük visszatérítésével kapcsolatban. A skandináv SAS légitársaság pedig alacsonyabb árú jegyekkel próbálja segíteni a FlyNonstop csődje által bajba jutottakat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!