Csődvédelmet kért a SkyEurope szlovák légitársaság hitelezői előtt miatt. Az eljárás alatt megpróbálják átszervezni a céget, addig is mind a menetrendszerű-, mind a charter-járatok megmaradnak.

Csődvédelembe menekült a SkyEurope diszkont légitársaság egy szlovák bíróságtól hitelezői elől. Az illetékes szlovák bíróság megindította a SkyEurope Airlines a. s. átszervezését célzó eljárást.

A SkyEurope önként döntött így, a csődvédelem elegendő időt biztosít ahhoz, hogy átszervezzék a légitársaságot – nyilatkozta [1] a cég szóvivője a szlovák hírügynökségnek. Az átszervezés célja, hogy a társaságot vonzóbbá tegyék új befektetők előtt. Tomas Kika szóvivő azt is hangsúlyozta, hogy a csőd nem érinti sem a menetrendszerű-, sem a charterjáratokat.

A társaság közleménye szerint az eljárás védelmet biztosít a hitelezőkkel szemben és nagyban hasonlít az amerikai csődtörvény 11. fejezetében leírt, Chapter 11 néven ismert reorganizációs csődvédelemhez. Ezt a megoldást jellemzően akkor választják bajba jutott cégek, ha bíznak abban, hogy az újjászervezést követően folytatni tudják tevékenységüket.

Az AFP tájékoztatása szerint [2] a járatokat, munkahelyeket megtartják az eljárás végéig. Kipróbáltuk a cég honlapján, és valóban tudtunk volna foglalni jegyet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Forrás: index

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!