[album]54[/album]

Chapter11 csődvédelmet kért vasárnap este a Global Aviation Holdings a World Airways (WOA) és a North American Airlines (NAO) tulajdonosa. A vállalat álláspontja szerint a lépés nem érinti a légitársaságok üzemelését – számolt be az amerikai nycaviation.com légiközlekedési portál.

Annak ellenére, hogy a World és a North American számos megrendelő számára üzemeltet charter járatokat, az amerikai katonai erők iraki kivonása és az afganisztáni csapatok létszámának csökkentése feltételezhetően komoly mértékű csökkenést eredményezett a Global bevételeiben. A World és a North American legnagyobb megrendelője ugyanis a US Air Force Air Mobility Command, amely a a világ bármely pontján elhelyezkedő katonai támaszpontok között végez áruszállítást a katonai csapatok mozgatását. A WOA és a NAO együttesen az USA hadseregének legnagyobb katonai szállítási szolgáltatói. A vállalatot szintén negatívan érintették az emelkedő üzemanyag költségek, valamint az áruszállítási piacon élesedő verseny.

[album]82[/album]

A World Airways repülőgépei korábban számos alkalommal megfordultak Ferihegyen. Az amerikai légierőnek repülő DC-10-es és MD-11-es cargo gépek korábban rendszeresen, a cég Boeing 747-esi pdig 1-2 alakalommal szálltak le üzemanyag-felvétel céljából Budapesten. A Cargolux a Boeing 747-8F gépek átvétele előtt bérelte a World egyik Boeing 747-400-asát így 2010/11-ben sokszor láthattuk Ferihegyen. A North American Airlines gépei csak igen ritkán “estek be” Ferihegyre.

A vállalat teljes átszervezésre szorul a túl nagy flotta és a magas munkabérköltségek miatt és rendezni kell a vállalat tőkehelyzetét és a cég méretét – jelentette ki Robert Binns a Global elnök-vezérigazgatója. Az átszervezési folyamat alatt a légitársaságok működése folyamatos és a megszokott magas minőséget igyekszenek nyújtani – tette hozzá Binns.

A két légitársaság flottája egytől-egyig lízingelt repülőgépekből áll.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A North American 3 db Boeing 757-es és 5 db Boeing 767-es utasszállító repülőgépet üzemeltet.

A World Airways 8 db teherszállító és 7 db utasszállító MD-11-est valamint 4 db Boeing 747-400-as teherszállító gépet üzemeltet.

A North American Airlines Boeing 757-ese

A World Airways már kivont utasszállító DC-10-es gépe

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!