Hagyományosan a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér is csatlakozott a Turizmus Világnapja felhíváshoz, ezúttal Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója és Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese köszöntötte a Budapestre érkező utasokat.

Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. turisztika​i vezérigazg​ató helyettese​, Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedel​mi igazgatója és Gerzanics Nikoletta, a Budapest Airport turisztika​i marketing menedzsere felkészüln​ek az különböző csokik és kisebb ajándékok osztogatás​ára. (Fotó: Budapest Airport) | © AIRportal.hu

Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. turisztika​i vezérigazg​ató helyettese​, Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedel​mi igazgatója és Gerzanics Nikoletta, a Budapest Airport turisztika​i marketing menedzsere felkészüln​ek az különböző csokik és kisebb ajándékok osztogatás​ára. (Fotó: Budapest Airport)

Az idei Turizmus Világnapja alkalmából egy kellemes, zenés meglepetés várta a Budapestről éppen elutazókat a repülőtéren. Jan Vojtek, a Zeneakadémia növendéke fél órás koncertet adott a repülőtér „Play me” zongoráján, a 2B Terminál indulási tranzit csarnokában. Jan a Budapest Airport Facebook oldalán meghirdetett lehetőségre pályázott, így kapott lehetőséget, hogy a repülőtéri utazóközönség előtt játsszon a délután 3 órától. Egyebek mellett felcsendült a Rotary Club által kihelyezett zongorán George Gershwin Kék rapszódiája (Rhapsody in Blue).

A zenei műsor végén Kam Jandu és Glázer Tamás a SkyCourtban üdvözölte az utasokat és csokival, és kisebb ajándékokkal lepték meg az elutazókat. A Budapest Airport minden idők legnagyobb utasszámát regisztrálta a tavalyi évben (9,2 millió) és az előrejelzések alapján idén akár a 10 milliós forgalmat is elérheti. Az adatok jól tükrözik Budapest és Magyarország turisztikai vonzerejének folyamatos növekedését az elmúlt években.

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskdelmi igazgatója ajándékosztás közben a SkyCourt terminálban. (Fotó: Budapest Airport) | © AIRportal.hu

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskdelmi igazgatója ajándékosztás közben a SkyCourt terminálban.
(Fotó: Budapest Airport)

Ahogy a Magyar Turizmus Zrt. közelmúltban kiadott közleménye is hangsúlyozza: kiemelkedő nyarat zárt a turizmus Magyarországon, az előrejelzések szerint a tavalyi rekordév után az idén újabb rekordot dönthet az ágazat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„A Turizmus Világnapja jó alkalom arra, hogy felidézzük: az idegenforgalomban érdekelt valamennyi félnek össze kell fognia ahhoz, hogy közösen tudjuk bemutatni az ország értékeit. A Magyar Turizmus Zrt-vel immár több mint öt éve dolgozunk szoros együttműködésben.” – jelentette ki Kam Jandu. A Budapest Airport kereskedelmi igazgatója hozzátette: „Budapest egyre népszerűbb turisztikai célpont és egyben Magyarország kapuja is, ezért a mi célunk sem lehet más, mint hogy kiváló szolgáltatásokat nyújtsunk az utasainknak, hiszen a repülőtér az első és egyben az utolsó benyomás, amit emlékül magukkal visznek Magyarországról”.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!