Csökkentette profit-előrejelzését a magyar hátterű Wizz Air diszkont légicég, mert az időjárás jelentősen kihatott az üzemre és a jegyárak is alacsonyak voltak.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A Reuters szerint korábban a Wizz Air egyszeri tételek nélkül számított 245-255 millió dolláros adózott eredményre számított a teljes éves üzemben, ezt a mutatót most 10 millió euróval a 225-235 millió dolláros sávba csökkentették.

Váradi József vezérigazgató a hírügynökség szerint azt mondta, bár a 2016-os év nagyon jó év lehet a Wizz Air számára az alacsony olajárak lefelé nyomták a jegyárakat és ez a hatás 2017-ben is várható.

Hasonló bejelentést tett a brit regionális Flybe is, már ami az okokat illeti, szintén az időjárást okolják már előre a várttól elmaradó pénzügyi eredményekért.

A hírügynökség megjegyezte, hogy nagy riválisaitól eltérően a Wizz Air nem csökkentette profit-előrejelzését a Brexit miatt. Váradi József egy korábbi sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta, hogy sikerült a Brexit pénzügyi hatásait stabilizálni, nem veszítenek marzsot. Emellett az angol járatokon a korábbi 30 százalékos bővülési ütemüket a felére, 15 százalékra fogták vissza és frekvenciát nem növelnek, csak új járatokat jelentenek be.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.