Heti 28-ról heti 25-re csökkenti budapesti járatainak számát a Turkish Airlines. A nyári menetrendben az eredeti tervek szerint naponta 4 járat érkezett volna Isztambulból, azonban június 27 és szeptember 18 közt a hét három napján kimaradnak a délutáni járatok.

A Turkish Airlines 2015. márciusában jelentette be, hogy napi négyre növeli a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről elérhető isztambuli járatainak számát, ezzel nem csak a direkt összeköttetést, hanem a csatlakozási lehetőségeket is tovább szélesítve.

A negyedik napi járat 2015. július 3-tól indult el, ezzel a nyári menetrendben hetente 28 járatot üzemeltetett a török légitársaság Isztambul és Budapest között.

A napi negyedikként bevezetett járat TK 1039/1040-es járatszámmal 16 órakor indul Isztambul Atatürk repülőtérről és 17:05-kor száll le Budapesten, ahonnan 18 órakor indul vissza Isztambulba, ahova helyi idő szerint 21 órakor érkezik meg.

A 2016-os nyári menetrendben – június 27 és szeptember 18 között – a hét három napján kimarad majd a kora esti járat, így a hetente közlekedő Turkish járatok száma 28-ról 25-re csökken – erősítette meg az AIRportal.hu kérdésére a légitársaság budapesti képviselete.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Növekvő konkurencia minden szegmensben

Az akkori közlés szerint a napi négy járattal mind a point to point, mind az átszálló utasok szegmensében erősíteni akart a légitársaság a konkurenciával szemben.

A point to point szegmensben a diszkont légitársaságok – Pegasus és Wizz Air – jelentenek konkurenciát a Turkish számára az árérzékeny utasok körében, az átszálló utazók terén pedig első sorban az Emirates és a Qatar Airways áraival és szolgáltatásaival kényszerülnek versenybe a törökök.

A török Pegasus légitársaság a nyári időszakban hetente öt járatot üzemeltet Budapest és Isztambul második reptere, az ázsiai oldalon található Sabiha Gökcen között a Wizz Air pedig hetente négyszer repül az útvonalon. A Pegasus a Törökországon belüli és rövid-középtávú átszállások tekintetében is versenyképes alternatíva lehet sokak számára.

Mint ismeretes a dubaji légitársaság 2015. december 1-től növelte jelentősen – napi 86-tal – a felkínált üléseinek számát a napi járaton közlekedő Boeing 777-300-as típus forgalomba állításával. A Qatar Airways pedig kelet-európai expanziójának részeként jelentette be, hogy a hét három napján egy esti járatot is indít 2016. július 3-tól, heti hétről tízre emelve járatainak számát Budapest és Doha között.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!