A Wizz Air, Magyarország diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy két, spanyolországi útvonalán csökkenti járatainak számát a téli menetrendben, miután a spanyol kormány július 1-jétől jelentősen megemelte a repülőtéri adókat, különösen a Barcelona El Prat és Madrid Barajas légikikötőkben.

A meggondolatlan adóemelést azután hajtotta végre a kormány, hogy a Spanyol Repülőterek és Légi Közlekedési Szervezete (AENA) több milliós, szükségtelen fejlesztést és építkezést valósított meg a repülőtéri terminálokon. A spanyol kormány most arra kényszeríti a légi utasokat, hogy ők fizessék meg a vagyonokat érő terminálok költségét eltúlzott repülőtéri adók formájában.

“A Wizz Air nagyon sajnálja, hogy csökkentenie kell spanyolországi beruházásait, ami két – Budapest–Barcelona, illetve Budapest-Madrid – útvonalon jelent járatritkítást a téli menetrendben. Elszomorító, hogy a spanyol kormány olyan időszakban növeli az adókat, amikor a turisztikai forgalmat ösztönözni kellene, és amikor ennyire nagy szükség van a turizmus nyújtotta munkalehetőségekre.

A Wizz Air 2012-ben ismét két számjegyű növekedésre számít, és kapacitásainkat Spanyolországból olyan országokba telepítjük majd át, ahol alacsony repülőtéri illetékekkel fogadják a turistákat és a légitársaságokat. Míg így Spanyolország több ezer utast veszít el, a Wizz Air a továbbiakban izgalmas útvonalakkal bővíti magyarországi kínálatát,” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air vállalati kommunikációs vezetője.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!