Az Etihad Airways a lehető leghamarabb kívánja bemutatni a Jat Airways új arculatát, amely Air Serbia néven folytatja pályafutását. A szerb állami hírügynökség információi szerint a bemutatóra augusztus 1-jén, csütörtökön kerülhet sor egy sajtótájékoztató keretében, ugyanis ezen a napon válik hivatalossá az Abu Dhabi-i légitársaság 49%-os tulajdonlása a szerb nemzeti légitársaságban.

Az EX-YU Aviation News hírportál információi szerint az arab légitársaság azonnali hatállyal két Airbus A319-es repülőgépet biztosít a szerb légitársaságnak a nyár hátralévő idejére.

Ez a két példány már az Air Serbia festését fogja viselni, azonban a járatokat egyelőre az Etihad pilótái és légiutaskísérői szolgálják majd ki mindaddig, amíg a szerb légitársaság személyzetének átképzése le nem zajlik a 2013/14-es téli szezonra.

Október végétől újabb nyolc A319-es érkezhet a flottába az Etihad jóvoltából, majd pedig a már igen koros Boeing flotta kivonására is sor kerül.

Az Etihad Airways tervei között szerepel egy azonnali, 40 millió dolláros befektetés az Air Serbia légitársaságba, mely nem tartalmazza a két, lízingelt Airbus A319-es repülőgép bérleti díját. A kilenctagú igazgatósági tanács öt tagja a szerb kormány által kerül kinevezésre, míg négy tagot az Etihad delegál majd. A menedzsmenttel kapcsolatos összes további bejelentés csütörtökön várható.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ahogyan egy korábbi cikkünkben megemlítettük, a Jat Airways októbertől Budapestre és tizenhárom újabb városba indít járatokat Belgrádból. Ezek az útvonalak már az Air Serbia néven megújuló légitársaság járataiként fognak üzemelni, így a Liszt Ferenc repülőtéren is az új Air Serbia festést láthatjuk majd a cég repülőgépein.

A Belgrád-Budapest járat október 27-én indulhat el. A jegyek értékesítése várhatóan a hivatalos bejelentés után nemsokkal kezdődhet meg.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!