A terrorfenyegetettség miatt csütörtökön is zárva marad a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér, ahol az előző nap kettős robbantást hajtották végre – közölte Arnaud Feist, a légikikötőt üzemeltető vállalat igazgatója.

“Nem lesznek érkező vagy induló kereskedelmi járatok a brüsszeli repülőtéren március 24-én” – írta a cégvezető a Twitteren.

A kedd reggeli terrortámadások után lezárták a füstölgő, helyenként rommá zúzott repülőteret és az oda vezetők utakat, valamint törölték az összes járatot.

A merényletek miatt a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liége-be és más városok repülőtereire irányították át.

A merénylet miatt az utasszállító és a cargo járatok sem közlekedtek, a repülőteret kedden esete csak annyi időre nyitották meg, hogy a külföldi légitársaságok – utasok nélkül – át tudják repülni más repülőterekre, vagy a saját bázisaikra a Brüsszelben rekedt repülőgépeiket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A két helyszínen végrehajtott keddi brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincegy ember életét vesztette, és nagyjából kétszázhatvanan megsebesültek.

Előzmény Öngyilkos robbantás a brüsszeli Zaventem repülőtéren

Kettős robbanás történt kedd reggel 8 órakor a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren. A repülőteret lezárták, a vonatközlekedést pedig felfüggesztették a környéken. Az érkező légijáratokat más repülőterekre irányítják át, a terminálokat kiürítették. A VRT belga közszolgálati televízió értesülése szerint öngyilkos robbantás történt és később találtak egy harmadik pokolgépet is a repülőtéren. Részletek…

A keddi robbantások miatti, Brüsszelben tapasztalható közlekedési nehézségekre figyelmezteti a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a belga fővárosba készülő magyar állampolgárokat, de továbbra is azt kéri, hogy csak a halaszthatatlan, sürgős esetekben utazzanak Brüsszelbe.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!