Ünnepélyes keretek között került aláírásra az a szándékonyilatkozat, mely a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Debreceni Egyetem, a Pharma-Flight Kft, valamint a Wizz Air közreműködésével induló pilótaképző létesítmény alapításárol szól.

Balról jobbra: Dr. Czirják György, a Pharma-Flight ügyvezető igazgatója, Diederik Pen, a Wizz Air operációs igazgatója, Szijjártó Péter miniszterhelyettes és Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Balról jobbra: Dr. Czirják György, a Pharma-Flight ügyvezető igazgatója, Diederik Pen, a Wizz Air operációs igazgatója, Szijjártó Péter miniszterhelyettes és Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora. (Fotó: AIRportal.hu)

A négy fél közötti megállapodás értelmében az ATO minősítéssel rendelkező központ várhatóan 2015-ben fogja az első, 15 hónapos képzést elindítani, melyre a tervek szerint 40 embert vesznek fel, de a felek szeretnék, ha ez a szám 800 főre növekedne.

Mint ismeretes, a Wizz Air egy nemzetközi cég, így az alkalmazottak sem feltétlenül magyar állampolgárok, ugyanakkor Szijjártó Péter miniszter-helyettes nyilatkozatában kiemelte, hogy a Debrecenben kiképzendő fiatalok fele legalább magyar lesz, így biztosítva még több munkalehetőséget a vállalat leendő hazai munkatársainak.

A légitársaság részt vesz majd a típusjogosítási minősítésben, a program tananyagának felügyeletében, a vizsgaeredmények ellenőrzésében és figyelemmel kíséri majd a tanulók és a képzés előrehaladását is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Megfelelő eredmények esetén a tanfolyam befejezését követően a Wizz Air felkínálja a lehetőséget a fiatal kadétoknak, hogy a légitársaság valamely bázisán folytathassák a képzést.

Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora kiemelte, hogy a város és az egyetem is teljes mértékben felkészült arra, hogy a kadétokat fogadni tudja, és a legmagasabb szintű oktatást nyújtsa a felvételt nyert tanulóknak.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!