A brazil-magyar gazdasági kapcsolatok erősítéséről tárgyal Brazíliában a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára. Szabó László az MTI-nek telefonon pénteken elmondta: a tavaly meghirdetett déli nyitás jegyében a kormány tovább erősítené a brazil-magyar kapcsolatokat.

Bár Brazília most válságban van, gazdaságában rendkívül nagy a potenciál, a magyar kormány bízik abban, hogy több területen is erősödik az együttműködés, bővül a magyar export, illetve több brazil befektetés érkezik Magyarországra – fogalmazott az államtitkár.

Szabó László kitért arra, hogy a Sao Pauló-i repülőtéren jelenleg a kültéri biztonsági rendszer pilot-projektjén dolgozik egy magyar vállalkozás. A céggel tárgyalásban van a brazil Embraer repülőgépgyártó is.

Az Embraer-nek ajánlottak csaknem harminc magyar céget is, amelyek repülőgép-alkatrészeket, illetve -technológiát gyártanak.

A brazil repülőgépgyártó helyszínt keres Kelet-Közép-Európában, a magyar delegáció ismét kiajánlotta Debrecent, hogy ott hozzák létre javítóbázisukat – tette hozzá.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Grafika: Embraer | © AIRportal.hu

Grafika: Embraer

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!