Újabb, eddig felfedezetlen régióval gazdagodik Ferihegy kínálata – jelentette be a Budapest Airport. December 15-től a Sky Georgia heti három járatot üzemeltet Budapest és Tbiliszi között. A grúz légitársaság számára Budapest az első és egyetlen európai uniós célállomás, vagyis a grúz utasoknak Ferihegy jelenti a kaput az unió többi városába is.

A Sky Georgia december közepétől száz férőhelyes DC9-es gépekkel szállítja az utasokat minden hétfőn, szerdán és pénteken. A repülőgép korán reggel érkezik és délután indul vissza, hogy bevárja Európa és a világ különböző pontjairól érkező grúziai utasokat.

A Sky Georgia új jövevény Ferihegyen, a Budapest Airport téli menetrendjének 36. légitársasága. Új desztináció Tbiliszi is, a 85., ezért a légitársaság élvezi a BA ösztönző rendszerének előnyeit.

Több tízezer grúz – elsősorban külföldön tanuló diák – él az Európai Unió országaiban. Jelentős részük mostantól Budapest érintésével látogathat haza. A magyar utasok számára is rendkívül kényelmessé válik a kaukázusi régió felkeresése, hiszen az eddigi legalább két átszállás helyett két óra alatt eljuthatnak a régióba.

A Kaukázust eddig egyetlen járat sem kötötte össze Magyarországgal. Az unióba igyekvő, illetve onnan hazatérő grúz utazóközönség mellett a járat nagyszerűen szolgálhatja majd a térség befektetési lehetőségeit kereső magyar és nemzetközi üzletembereket is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Sági Gábor, a Magyar Köztársaság grúziai nagykövete elmondta: „A térség jelentőségét jól mutatja, hogy Magyarország éppen egy hónapja nyitotta meg nagykövetségét Grúziában, amelyet most a közvetlen járat bejelentése követ. Ez az esemény rendkívül fontos az európai országokban élő grúz ingázók tízezreinek, és jó hír az országban aktív magyar vállalatok számára is. Ezek a cégek eddig csak közúton vagy tengeren tudták eljuttatni áruikat Tbiliszibe, most azonban állandó repülőjárat is a rendelkezésükre áll.”

Dimitrios Gatsonis, a Budapest Airport üzletfejlesztési igazgatója elmondta: „Üdvözöljük a Sky Georgia-t Ferihegyen, annak pedig külön örülünk, hogy a grúz légitársasággal együttműködve egy teljesen új régió felé sikerült kaput nyitnunk. Nagy lehetőséget látunk a kelet-európai piacokban. Ezért járatfejlesztési stratégiánk kiemelt része, hogy kelet felé terjeszkedve bővítsük Ferihegy kapcsolatrendszerét, és a BA-t Közép-Kelet-Európa egyik legfontosabb elosztó-központjává alakítsuk.”

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!