Ha adnak is pénzt a Malévnek, az utolsó pillanatban, december végén teszik. A közgyűlés ma sem hozott döntést, de az MNV képviselője legalább elment rá.

Felfüggesztették a Malév Közgyűlését, pénzt ma sem kapott a légitársaság, mert bizonyos kormányzati döntések még hiányoznak.
Mint ismeretes, pénteken kellett volna dönteni a társaság tőkejuttatásáról, vagy annak biztosított tulajdonosi kölcsönről, amely információink szerint 4,5 milliárd forint körül lehet.

Pénteken azonban olyannyira nem voltak meg ennek a feltételei, hogy a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő képviselői nem is érezték fontosnak, hogy elmenjenek a részvényesek gyűlésére.

Ma azonban ott voltak, s döntéseket is hoztak. A fő tulajdonos MNV képviselői túl sokat nem kötöttek a kisrészvényesek orrára: mint mondták, egy hitelről szóló dokumentumra – melyen két miniszter aláírása is szerepel – még várniuk kell, a döntéshozatalhoz.

Amikor ez a dokumentum megékezett, arról tájékoztattak, hogy a cég működéséhez elengedhetetlen tulajdonosi kölcsönről csak a jövő évi költségvetés elfogadása után lehetséges a döntés, ezért az indítványuk szerint december 21.-én döntenek majd a cégnek juttatott hitelről. Akkor viszont már aligha lesz más lehetőségük, az időzítéssel ugyanis mintegy a falig mentek, lévén a Malév jelenlegi helyzetében a működés külső források nélkül év végéig, esetleg január elejéig finanszírozható, a javuló mutatók ellenére is. A tél ugyanis cash-flow negatív időszak. Ez pedig megfogalmazható úgy is: a következő közgyűlésen a tulajdonos a Malév csődjéről is dönthet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

forrás: NOL.hu

Ami talán lényeges a korábbiakhoz képest, hogy nem tőkeemelésről van szó, hanem már “csak” kölcsönről!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!