A hamvaiból újra légitársasággá váló patinás Eastern Air Lines decemberben átveheti első Boeing 737-800 típusú repülőgépét, melyet “Spirit of Captain” névre keresztelnek.

Az első gép N276EA lajstrommal állhat forgalomba a közeljövőben. A charter vagy rendszeres járatok teljesítéséhez szükséges engedélyek beszerzése az első gép érkeztével válik elérhetővé. Az AOC (Air Operator Certificate – Légijármű-üzembentartási Engedély) megszerzéséhez a Part 121 számú FAA (Federal Aviation Administration – Szövetségi Légügyi Hivatal) tanúsítási eljáráson kell megfelelnie a fuvarozónak és a 737-esnek.

Az Eastern Air Lines 10 darab 737-800NG-t rendelt winglet szárnyvégekkel a Boeingtől, melyeket 2017-ig kell leszállítania a gyártónak. A légitársaság további fejlesztéseinek érdekében 10 737 MAX-8-as típusra is vásárlási jogot formált, amelyek lehívása esetén húsz 737-ese lehet a régi-új fuvarozónak. Az Eastern középhatótávú flottája a Boeing 737-es családjának különböző típusaiból épül fel, míg a regionális gépparkot az új fejlesztésű Mitsubishi MRJ90-esek alkotják majd, amelyből akár negyven is lehet a fuvarozó állományában.

Így fest majd az Eastern Air Lines 737-eseinek külseje. (Forrás: Eastern Air Lines) | © AIRportal.hu

Így fest majd az Eastern Air Lines 737-eseinek külseje. (Forrás: Eastern Air Lines)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!