A mediterrán régióra helyezi a fókuszt a 2020-as nyári menetrendjében az Austrian Airlines, az új, kifejezetten nyaralójáratok nyitása mellett a légitársaság ismét napi szinten összeköti Bécset Rómával és Barcelonával is. Ezen túl megnyílik a bostoni útvonal is, a Bécs-Tokió járat indulása pedig két héttel korábbra került.

Fotó: AIRportal.hu

Bár a német Lufthansa-csoport tulajdonában lévő osztrák nemzeti légitársaság kétségkívül az ausztriai piac legnagyobb szereplője, kénytelen versenyezni a diszkontokkal, főleg a legforgalmasabb nyári időszakban.

Ekkor az év minden időszakához képest több az utas, mivel rengeteg a vakációra induló, akik keresik a változatos pihenési lehetőségeket.

Az ő elvárásaikat figyelembe véve hajt végre bővítést 2020 március végétől, a nyári menetrendi időszak kezdetétől az Austrian Airlines, dél-európai régióba közlekedő járataival.

A stratégiában kiemelt szerephez jut Görögország, amelynek 19 repterére heti 70 járatpárt közlekedtet majd az Austrian, szemben az idei 12-vel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amellett, hogy a már klasszikusnak Zákinthosz, Kárpáthosz, Míkonosz vagy Szkíathosz változatlanul megtalálhatók a menetrendben, egy-egy járattal több, hetente öt, illetve három közeledik majd Korfu és Kósz szigetére, három helyett nyolc, illetve hét Ródoszra és a Krétán található Iráklió városába – írta közleményében a légitársaság.

Kibővülnek még az Olaszországba vágyó utazók lehetőségei is: a csúcsidőszakban 138 összeköttetés lesz elérhető Bécsből, ami 26-tal több, mint az idei szezonban volt. A Szicília és Szardínia szigetére történő kapacitásbővítésen felül újra megnyílik a 2016 novemberében bezárt Bécs–Róma útvonal is, napi három járatpárral. Innen korábban az erős diszkont-konkurencia miatt vonult ki a légitársaság, de a növekvő igények miatt ismét felmerült a gazdaságos üzemeltetés lehetősége.

Jelentősen alacsonyabb frekvenciákkal, de a spanyol piacon is igyekszik jelen lenni a cég, itt Barcelona élvez majd kiemelt szerepet napi két járatpárral, a Baleár- és Kanári-szigetekhez tartozó jelentősebb repterek az itt megszokott 1-2 hetes nyaralásokhoz igazodva hetente pár alkalommal közlekednek majd 2020-ban is.

Hosszútávú járatok tekintetében egyetlen jelentős bővítést tervez az Austrian, a Bostonba közlekedő járatával.

Az Egyesült Államok keleti-parti metropoliszába tartó első gép a tervek szerint március 29-én száll fel Bécsből, ahová a kezdeti kéthetes időszakban hetente négyszer repül majd a légitársaság, április közepétől pedig heti hat járatra emelik frekvenciát.

Emellett két héttel előbb nyílik újra az egyik legnépszerűbbnek számító, csak nyáron kiszolgált ázsiai útvonal, a tokiói. Az átmeneti időszakban Boeing 767-esek repülnek hetente négyszer, de a nyári főszezonban a megszokott módon a Boeing 777-esek nyújtotta kényelmet élvezhetik az utasok a japán és az osztrák főváros között, a hét minden napján.

Fotó: AIRportal.hu