Ma hajnalban a pozsonyi repülőtéren történő leszállást követően összecsuklott az orrfutója majd lesodródott a futópályáról az a repülőgép, amely a DHL menetrend szerinti cargo járatát teljesítette. A járatot az Air Contractors EI-EAC lajstromjelű, Airbus A300B4-203(F) típusú repülőgépe repülte. A repülőgép Lipcséből tartott Pozsonyba, amikor a 22-es futópályára történő leszállást követően egyelőre ismeretlen okok miatt összecsuklott a repülőgép orrfutója, majd a gép elhagyta a futópályát.

A balesetben a repülőgép 3 fős személyzete nem sérült meg, azonban a repülőgép jelentősen károsodott. A gép orrfutója, orr szekciójának alsó része, és a hajtóműgondolák szenvedtek sérüléseket. Az érintett futópályát és a hozzá kapcsolódó gurulóutakat a repülőtér lezárta, a forgalom a másik, 13/31-es futópályán azonban zavartalan.

Az Air Contractors repülőgépei rendszeresen teljesítik a DHL járatait, az A300-as gépek ezért repülnek a DHL sárga-piros festésében. Az Air Contractors A300-asai rendszeresen megfordulnak a ferihegyi repülőtéren is. Az EI-EAC lajstromjelű Airbus A300-as 1983-as építésű repülőgép, azaz csaknem 30 éves.

Az MTI pozsonyi munkatársának beszámolója szerint az orrán landolt a DHL nemzetközi csomagszállító társaság menetrend szerinti repülőgépe a pozsonyi repülőtéren pénteken reggel, miután az Airbus 300-as orrfutóműve megsérült és kitört a leszálláskor. A balesetben senki sem sérült meg és a légi forgalmat sem kellett korlátozni.

„Reggel fél hat előtt a csomagküldő szolgálat egyik menetrend szerinti gépének futóműve megsérült a leszálláskor, aminek következtében a repülőgép elhagyta a leszállópályát” – tájékoztatta a balesetről az MTI pozsonyi irodáját Dana Madunická a pozsonyi Milan Rastislav Stefánik repülőtér sajtószóvivője.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szóvivő elmondta: a baleset során személyi sérülés nem történt, és sem üzemanyag, sem más veszélyes anyag nem került a környezetbe. Hozzátette: a kialakult helyzet nem befolyásolja a légi forgalmat, a repülőjáratok menetrend szerint közlekednek. Daniela Kapustová a pozsonyi tűzoltóság szóvivőjének közlése szerint a repülőgép háromfős személyzetét a repülőtéri tűzoltók hozták ki a gépből. A balesethez a tűzoltóság két rohamkocsija vonult ki.

Illusztráció: Az Air Contractors EI-EAB lajstromjelű, Airbus A300B4-203(F) repülőgépe, ugyanilyen szenvedett ma balesetet Pozsonyban. Fotó: Samu Ádám / AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!