Mark Micallef Eynaud, az Air Malta járatszervezésért felelős vezetője és egyben kapitánya nyerte a World Airnews légiközlekedési magazin idei Év Pilótája díját.

Az Air Malta két Airbus A320 típusú repülőgépe március végén egy különleges bemutató repülést hajtott végre a szigetország és fővárosa, Valletta fölött repülve. A légitársaság fennállása óta ez volt az első Airbus-os kötelékrepülés, amelyet 1500-2000 láb magasságban vittek véghez.


Az Air Malta új festésű Airbusainak kötelékrepülése. (Forrás: Air Malta YouTube Csatorna)

A látványos eseményről készült videó és fotó-sorozatok azóta bejárták a világot és nagy népszerűségre tettek szert, amellyel nemcsak Málta szépségeire, hanem a nemzeti légitársaság megújult arculatára is felhívták a figyelmet, ugyanis mindkét Airbus már az új vállalati festésmintával emelkedett a magasba a reklámanyag elkészítése érdekében.

Mark Micallef Eynaud pedig azért részesült a World Airnews elismerésében, mert ő volt az aki a kötelékrepülést szervezésben előkészítette, valamint az egyik A320-as kapitányi székében maga is végrehajtója volt az egyedülálló küldetésnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!