Több mint 3 év szünet után 2015 év végéig újraindulhatnak a közvetlen légijáratok Macedónia és Magyarország fővárosai között. A Szkopje – Budapest légijárat szükségessége a két ország kormányzati tisztviselőinek egyeztetésén vetődött fel múlt héten a macedón fővárosban.

A Wizz Air új arculat szerint átfestett repülőgépe Ferihegyen. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air új arculat szerint átfestett repülőgépe Ferihegyen. (Fotó: AIRportal.hu)

Budapest és Szkopje közötti út megtétele közvetlen légijárat hiányában ma mintegy 7-8 óráig tart, míg egy direkt légi összeköttetésnek köszönhetően az utazási idő mindössze 90 percre lenne csökkenthető. A direkt járat segítheti a gazdasági kapcsolatok fejlődését a két ország között, valamint jótékony hatással lehet a turizmus fejlődésére is – idézi Magyar Levente külgazdasági államtitkárt az EX-YU Aviation cikke.

A magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság saját bázissal rendelkezik Szkopje-ban, így a legvalószínűbb, hogy ez a légitársaság üzemeltetheti majd a közvetlen járatot a két ország között a kormányzati tisztviselők nyilatkozatai szerint.

Valon Saracini, macedón gazdasági miniszter hozzátette: “Megvitattuk a közvetlen légijárat indításának kérdését, melyet a Wizz Air üzemeltetne, emellett pedig a legnagyobb magyar utazási iroda által indított charter járatokról is egyeztettünk.”

Lapunk megkérdezte a légitársaságot is, azonban nem erősítették meg a a közvetlen légijárat indítását. Az AIRportal kérdésére a Wizz Air az alábbiakat közölte lapunkkal:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Wizz Air hagyományosan nem kommentál médiatalálgatásokat, ugyanakkor azt meg tudjuk erősíteni, hogy több repülőtérrel is folyamatosan kapcsolatban állunk a lehetséges jövőbeni növekedéssel kapcsolatban, hiszen a legalacsonyabb költségeket kínálókkal növekedünk a jövőben is. Amint jó hírekkel szolgálhatunk, a megfelelő időben meg fogjuk tenni a bejelentést.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!