A Malév október 31-én életbe lépő téli menetrendjében utasai igényeihez igazodva több járat sűrűségét is növelte. Valamennyi, a téli időszakban megszokott célállomás továbbra is elérhető lesz a Malév repülőgépeivel, a menetrend és a felkínált kapacitás pedig jól igazodik az utazóközönség elvárásaihoz, utazási szokásaihoz. Ennek megfelelően a tavalyi téli menetrendhez képest egyes járatok frekvenciáját és kapacitását megnöveli, míg másokét csökkenti, illetve praktikusabbá teszi a légitársaság.

Az előző téli menetrendi időszakhoz képest heti kettőről heti háromra növekszik a jordán fővárosba, Ammanba közlekedő Malév repülőjáratok száma. Helsinkibe a heti kilenc helyett, heti tizenkét járat közlekedik, a nyáron újraindított dublini járat pedig a téli menetrendben heti öt alaklommal fog repülni. Pristinába idén télen lehetősége nyílt a légitársaságnak az éjszakai üzemelés beindítására is, a már meglévő napközbeni járatok mellett, mely a Nyugat- és Észak-Európába tovább utazó utasok számára biztosít még kedvezőbb csatlakozást. További változás október végétől a menetrendben, hogy a légitársaság megszünteti a Bécsbe és Pozsonyba közlekedő buszjáratait, viszont Kassába továbbra is el lehet jutni a Malév járatszámon üzemelő Airport Shuttle minibuszokkal.

A Malév üzemelése továbbra is napi több menetrendi hullámra épül. A Malév utasainak mintegy egyharmada átszálló utas, ezért a légitársaság számára különösen fontos a jó csatlakozások biztosítása. A légitársaság európai célállomásai mellett közel-keleti útvonalaira is nagy figyelmet fordít, mely átszálló utasainak jelentős hányadát adja.

Az őszi-téli időszakban a légitársaság folyamatosan kínál kedvező áron elérhető repülőjegyeket és utazási csomagokat a Malév hálózat főbb városaiba. A légitársaság a téli időszakra történő értékesítésének támogatására októberben jelentős volumenű nemzetközi kampányt indított. Ennek keretében október 31-ig mindössze 22.900 Ft-os bruttó ártól foglalhatóak jegyek a Malév számos népszerű célállomására. Az akciós árú jegyek a téli hónapok szinte bármelyik napjára lefoglalhatóak a 2010. november 1. és 2011. március 31. közötti időszakban.

Az internetes járatinformáció mellett, áttekinthető és praktikus nyomtatott menetrend is a Malév-utasok rendelkezésére áll majd novembertől, s amely megtalálható lesz a repülőgépek fedélzetén, utazási irodákban és a további Malév-partnereknél.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!