Új, kedvező árú díjcsomag szolgáltatást vezet be jövő év januárjától kezdődően Oroszország második legnagyobb légitársasága, a Transaero Airlines. A Discount Class a moszkvai Domogyedovó repülőtérről közlekedő járatokon lesz igénybe vehető. Megnyílóban az orosz low-cost piac.

Január 14-től kezdődően elindítja vadonatúj, kedvező díjú szolgáltatás csomagját a Transaero Airlines, amelynek Boeing 737 Classic típusain lesz elérhető a találóan Discount Class névre keresztelt komfortosztály, amely egyébként nem is annyira diszkont, legalábbis ami az árban foglalt és kiegészítőleg elérhető szolgáltatások körét illeti, különösen annak fényében, hogy a diszkont kategória egyre inkább a kimondottan low-cost modellben működő társaságokkal forr össze.

A Discount Class jegyára fedélzeti ellátást is tartalmaz. A légitársaság az étel-, és italválasztékot a menetidőhöz mérten választja meg, de közölték, az utasokat minden egyes járatukon üdítőitallal, teával és kávéval kínálják. A két óránál nem hosszabb járatokon az innivalók mellett kisebb rágcsálni valókat, snacket is felszolgálnak, míg az azt meghaladó, legfeljebb négy órás útvonalakon már hidegkonyhai ellátás jár. A négy órát is meghaladó járatokon pedig az utasok már kétféle melegétel közül választhatnak.


A diszkont csomag a moszkvai Domogyedovó repülőtérről közlekedő olyan népszerű Transaero célállomásokra, mint például Barcelona, Bécs, Berlin, Milánó, Róma, vagy Kijev, de számos oroszországi városba is, mint Krasznodar, Szentpétervár, Kazany, vagy Jekatyerinburg lesz elérhető.

Az Olga Pleshakova asszony által vezetett légitársaság korántsem hagy fel teljes értékű, hagyományos szolgáltatás csomagjaival. A moszkvai Vnukovóról induló járatokon továbbra is többféle, a nagy gépeken négyféle komfortosztályra lehet jegyet foglalni, így a legmagasabb nívójú Imperial mellett, a Business, a Premium Economy és a Tourist osztály is a választék része.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Verseny az alacsonyabb jegyárakat igénylő utasokért
Oroszország első számú légitársasága, az Aeroflot október közepén jelentette be, hogy low-cost légitársaságot hozott létre, Dobroljot néven, amelyet eredetileg a mostani Aeroflot viselt működése első nyolc évében, 1923-tól kezdődően.

A Dobroljot az Aeroflot leányvállalatként, elkülönült szervezettel kezdi meg üzemszerű működését a tervek szerint 2014 közepétől Moszkva Domogyedovó repülőtérről, eleinte kilenc oroszországi célállomásra. A géppark 8 db Boeing 737-800NG típusból áll majd.

Mivel a Boeing 737 Classicok standard két-osztályos elrendezésben fognak üzemelni a magasabb áron értékesített Discount Class jegyek vevői a fedélzeten az üzleti osztály tágasabb üléseiben foglalhatnak majd helyet, vagy ha erre nincs mód, akkor a turista osztályon egy ülés szabadon hagyásával biztosít kényelmesebb körülményeket a drágább diszkont jegyet váltó utasnak a Transaero, továbbá ezen utasok kedvezményes áron válthatnak belépőt a légitársaság business várójába a repülőtéren.

A Discount Class utasokat a légitársaság ingyenes újságokkal is kínálja, valamint a nemzetközi járatok fedélzetén a vámmentes vásárlás lehetősége is adott számukra. Ami a csomagkezelést illeti a jegyár 10-20kg-ig terjedő, az árban foglalt poggyászt tartalmazhat. A feladható poggyászok mennyisége pedig szintén az árszinttől függ majd. További részleteket ezzel kapcsolatban egyelőre nem közöltek.

A Transaero Airlines legújabb díjcsomag szolgáltatása a flotta Boeing 737-300, -400 és -500-as típusain lesz elérhető. Ezekből a felsorolás rendjében a légitársaság flottainformációs adatbázisa szerint: 3, 5, és 14 darab gép áll jelenleg szolgálatban.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!