Folytatja a brit közforgalmú repülés századik évfordulójának és elődeinek ünneplését a British Airways: ezúttal négyrészes dokumentumfilm-sorozattal rukkolt elő, amelyben a nézők betekintést nyerhetnek a légitársaság működésének kulisszái mögé.

A British Airways 24/7: Access All Areas című sorozatot kilenc hónap alatt forgatták le a légitársaság különböző célállomásain, és exkluzív, színfalak mögötti eseményeket is bemutatnak benne. A sorozatban különös hangsúlyt fektetnek a 6,5 milliárd font értékű hosszú távú beruházásukra, kiemelve azt, hogy miként fordítják ezt az összeget az utasélmény fejlesztésére. 

Az elkövetkező négy hétben a nézők nyomon követhetik a légitársaság dolgozóit, amint repülőgép-vásárlást bonyolítanak le, új útvonalakat nyitnak, prémium szolgáltatásokat és fedélzeti menüt tesztelnek, karbantartják a repülőgépeket, és így tovább. 

A British Airways az ötéves beruházási terve részeként 73 új repülőgépet rendelt meg, az első részben például a légitársaság egyik szakembere vezeti be a nézőket a vásárlás folyamatába, amint a Boeing székhelyén, Seattle-ben készül megvásárolni a harmincadik 787 Dreamlinerét.

2019 májusában II. Erzsébet brit királynő is látogatást tett a légitársaságnál (forrás: British Airways)

Az epizódban megmutatják, hogy a British Airways csapata hogyan dolgozik együtt a repülőgépgyártóval annak érdekében, hogy véglegesítsék az üzletet és időben megérkezzen az új légijármű a Heathrow reptérre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A sorozatban betekintést nyerhetünk a British Airways dolgozóinak életébe (forrás: British Airways)

„Új autót venni is elég stresszes feladat” – állítja a légitársaság repülőgép-beszerzéssel foglalkozó szakembere –, „új repülőgépet vásárolni egy kicsit hasonló ehhez, de sokkal drágább és sokkal bonyolultabb. Óriási kiváltság számomra, hogy a British Airways légijárműveinek beszerzéséért vagyok felelős, de én csak egy apró része vagyok egy óriási csapatnak, akik azért dolgoznak, hogy a repülőgép készen álljon arra, hogy néhány napon belül utasokat szállíthasson.”

A beruházási program részeként a meglévő repülőgépeket is átalakítják: az egyik epizódban így azt is szemléltetik, hogy hogyan „születik újjá” kívül-belül a flotta egyik gépe. Egy másik részben pedig azt is bemutatják, amint II. Erzsébet királynő látogatást tesz a légitársaság múzeumában a százéves évforduló alkalmából, de a néző nyomon követheti British Airways-séfek munkáját is, ahogy az új menün dolgoznak. 

A dokumentumfilm-sorozat első része még ezen a héten, szeptember 5-én debütál a brit Channel 5 csatornán.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!