A Wizz Air bejelentette, hogy új járatot indít Budapestről Doneckbe, Ukrajnába, amely 2014. április 30-tól hetente kétszer, szerdán és vasárnap közlekedik majd.

A Wizz Air új járata közvetlenül teszi elérhetővé Kelet-Ukrajnát és az ország egyik legnagyobb városát, amely egyben üzleti központ is. Mostantól az ukrán utasok nemcsak Kijevből, hanem Doneckből is utazhatnak Budapestre a Wizz Air kedvező viteldíjain.

A várakozások szerint az új útvonal hozzájárulhat a magyar turizmus és vendéglátás bővüléséhez. Az új Budapest-Doneck útvonalra már foglalhatók jegyek a wizzair.com oldalon, a viteldíjak 8090 forintnál kezdődnek – tájékoztatott a légitársaság.

Az új célállomással kibővülve a Wizz Air Magyarországról elérhető útvonalhálózata 37 útvonalat kínál 2014-ben.

“Hazai légitársaságként a Wizz Air továbbra is ösztönözni fogja a magyar légiközlekedés fejlődését alacsony áraival és bővülő útvonalhálózatával” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air szóvivője. – “Doneck Ukrajna ötödik legnagyobb városa és Kelet-Ukrajna fontos ipari központja. Arra számítunk, hogy a magyar üzleti és szabadidős utazók vonzónak találják majd, hogy felfedezzék a Wizz Air újabb keleti útvonalát, miközben az ukrán utasok számára megfizethető áron teszünk elérhetővé egy kiváló turisztikai célpontot, Magyarországot. Ráadásul az ukrán utasok Európa kapujaként is tekinthetnek Budapestre” – tette hozzá Daniel de Carvalho.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!