Japánba utazott a Boeing első karbantartó csapata, melyek a két japán légitársaság, az All Nippon Airways és a Japan Airlines által üzemeltetett Boeing 787 Dreamliner-ek akkumulátor cseréjére készülnek fel.

Mihelyt a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) és a Japán Polgári Repülési Hivatal jóváhagyja a Boeing által kidolgozott módosításokat, a karbantartó csapat megkezdheti a repülőgépek utólagos módosítását, az új akkumulátor rendszerek telepítését, nyilatkozta a Boeing szóvivője a Flightglobal légiközlekedési hírportálnak.

A szóvivő további részleteket nem közölt, így arról sincs tudomásunk, hogy hány szakember érintett a módosításban, illetve egyszerre hány repülőgép kaphatja meg a módosított rendszereket. A Boeing megerősítette azokat az információkat, miszerint a szerelés várhatóan 4-5 napot vehet igénybe. Az ANA szóvivője elmondta, hogy tudnak arról, hogy a Boeing szakemberei már megérkeztek Japánba, de eddig „nem nyúltak a repülőgépekhez”.

Az áttervezett akkumulátor rendszerek célja, hogy csökkentse az esélyét a lítium-ion akkumulátorok túlmelegedésére, és, hogy megszüntessék a legapróbb lehetőségét is egy esetleges tűz kialakulására az akkumulátorok környezetében.

A Boeing 787 Dreamliner repülőgépek a világ összes részén földre kényszerültek január közepén, azóta csupán egyetlen tesztpéldány szállhatott fel múlt hét elején.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az All Nippon Airways már nyár elejétől számít a 787-esek szolgálatára, éppen ezért számos, a Dreamliner-rel tervezett belföldi, június 1-jét követő járatokra.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!