Újabb fuvarozó lett gazdagabb egy kompozit repülőgéppel. Kína hatodik legnagyobb légitársasága a SkyTeam tag Xiamen Airlines megkapta első Boeing 787-8-as Dreamlinerét az amerikai repülőgép gyártól. A Xiamen sorrendben a harmadik kínai üzemeltetője a 787-esnek.

A Xiamen Airlines számára igen fontos esemény a kompozit repülőgép megérkezése, ugyanis ez lesz a társaság első szélestörzsű gépe is. A fuvarozó 106 gépből álló flottája egyedülálló módon, kizárólag a Boeing által gyártott típusokat tartalmaz, legnagyobb számban 737-800-asok szerepelnek a gépparkban.

A Dreamliner érkezésével a hosszútávú útvonalak repülése is elérhetővé válik egy sokkal magasabb szolgáltatási színvonalon. A flotta hosszútáv repülésére alkalmas gépei eddig kizárólag a Boeing 757-esek voltak.

A kínai légitársaságot 1984-ben alapították az első járatuk 1985-ben indult, akkor két Boeing 737-200-asból állt a flotta. Ebből az állapotból mára egy több, mint száz géppel rendelkező 218 belföldi és 26 nemzetközi útvonalat kínáló légitársasággá nőtte ki magát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Xiamen első Dreamlinere elindul Kínába. (Fotó: Boeing Company) | © AIRportal.hu

A Xiamen első Dreamlinere elindul Kínába. (Fotó: Boeing Company)


A vállalat vezetői a további növekedés érdekében fontos célokat fogalmaztak meg: 2015-ig a flottát 150 gépesre szeretnék növelni, ebben a gépparkban már a hat megrendelt Dreamliner is szerepel, továbbá bővíteni kívánják a nemzetközi útvonalak számát is, mindezzel a világ meghatározó légitársaságává szeretnének válni öt éven belül. A vállalat rendelésállományát figyelembe véve 2020-ra már 200 gépből álló kizárólag Boeing gyártmányú flottával rendelkezhet a Xiamen.

A Hsziamen város nemzetközi repülőteréről üzemelő légitársaság tavaly novemberében vette át a századik repülőgépét, amely egy Boeing 737-800-as volt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!