Dublinon keresztül nyit Los Angeles-i járatot az Ethiopian Airlines. A Star Alliance-tag afrikai légitársaság a legkorszerűbb technológiai színvonalat képviselő Boeing 787-8 típusú gépeivel fogja repülni az Addisz-Abebából induló útvonalat.

Az Ethiopian Airlines az afrikai országok légitársaságainak első Boeing 787-es üzemeltetője. (Fotó: Ethiopian Airlines) | © AIRportal.hu

Az Ethiopian Airlines az afrikai országok légitársaságainak első Boeing 787-es üzemeltetője. (Fotó: Ethiopian Airlines)

Az etióp légitársaság a jövő nyáron, júniustól kínálja a legújabb Los Angeles-i járatát, amelyet az ír fővároson keresztül a hét három napján lehet majd igénybe venni. Az útvonalon a polgári repülőgépgyártás egyik legújabb típusa, a Boeing 787-es Dreamliner 8-as szériája fog közlekedni, amelynek fedélzetén az Ethiopian Airlines két-osztályos elrendezésben összesen 270 utasnak biztosít férőhelyet egy-egy járaton.

Afrika első Dreamliner üzemeltető légitársasága 24 Cloud Nine Business és 246 Economy üléssel várja utasait Boeing 787-esein, amelyből már tíz darab áll rendelkezésre a flotta számára. A társaság General Electric GEnx hajtóművekkel üzemelteti a típust.

A legújabb hosszú távú járat jelentőségét növeli, hogy ez lesz az egyedüli, amely Afrikát Írország érintésével az Amerikai Egyesült Államok nyugati partvidéki nagyvárosával, Los Angelesszel is összeköti. A pontos menetrendet egyelőre nem ismertette a légitársaság, mivel az még hatósági jóváhagyásra vár. Most még tehát sem az indulási és érkezési időpontok, sem pedig a konkrét járatnapok nem ismertek. Az észak-amerikai kontinensen Los Angeles lesz a társaság harmadik célpontja a kanadai Toronto és az Egyesült Államok fővárosát, Washington D.C.-t követően.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Aviareps Magyarország Kft-től, a légitársaság magyarországi megbízott képviseletétől megtudtuk, hogy az Ethiopian Airlines a köztes viszonylatokon is kereskedelmi jogot szeretne szerezni, vagyis Addisz-Abeba és Dublin, valamint Dublin és Los Angeles, illetőleg azok visszafelé irányuló, a két város közötti vonalaira is lehetne jegyet foglalni. Mivel az ír nemzeti légitársaságnak, az Aer Lingusnak jelenleg nincs Los Angeles-i járata ez kedvező üzleti lehetőségekkel kecsegtet a várható forgalmat illetően.

Budapestről egyébként legközelebb Bécsben lehet Ethiopian Airlines gépre szállni. A társaság bécsi járatai Stockholm, valamint Addisz-Abeba irányába is igénybe vehetők. Ezeken a flotta Boeing 757-200, valamint Boeing 767-300ER típusai közlekednek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!