A mai naptól kezdődően öt héten át a lengyel légitársaság utasai nemcsak hosszú távú, tengerentúli járatokon, hanem egy közelebbi célpontra, egy európai fővárosba is repülhetnek Boeing 787-8-assal, miután a LOT csütörtök és péntek délutánonként Dreamlinereit indítja Varsóból Londonba.

A lengyel flotta legnagyobb típusa, amelynek fedélzetén három-osztályos elrendezésben összesen 252 utas foglalhat helyet október 24-ig lesz kipróbálható az utazóközönség számára a londoni útvonalon. A Boeing 787-esek egyébként olyan távoli célpontokra közlekednek rendszeresen Varsóból, mint New York, Chicago, Toronto, vagy Peking, de a LOT szeretné, ha utasai ezen a rövidebb, ugyanakkor frekventált európai járatán is megismerkedhetnének mindazzal, amit a Dreamliner nyújt.

Kilátás a hajtóműre: a Dreamlinereknek mintegy 30%-kal nagyobbak a kabinablakai, mint más típusoknak. (Fotó: LOT Polish Airlines) | © AIRportal.hu

Kilátás a hajtóműre: a Dreamlinereknek mintegy 30%-kal nagyobbak a kabinablakai, mint más típusoknak. (Fotó: LOT Polish Airlines)

A tágas és csendes kabin, az átlagosnál nagyobb méretű ablakok, a kellemes LED világítás és a korszerű fedélzeti szórakoztató rendszer mind-mind a 787-es sajátjai, amelyeket a LOT most ezen az európai járatán is elérhetővé tesz utasai számára, talán már csak azért is, mert Európában a lengyel légitársaság az első Dreamliner üzemeltető.

A nemzeti flotta jelenleg hat darab 787-8-ast számlál, de rövidesen további két vadonatúj gép érkezik még, 2016-2017 folyamán. A legelső gépet még 2012 novemberében vették át a Boeingtől.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A LOT egyébként naponta három járatot is közlekedtet Varsó és London között, egy reggelit, amely 07:50-kor indul, egy délutánit, amely 15:10-kor és egy estit, amely 20:00-kor száll fel a Chopin nemzetközi repülőtérről.

A Dreamliner a hét két napján, csütörtökön és pénteken a délutáni járatokon repül, amellyel kapcsolatban David Garcia, a társaság kereskedelmi igazgatója azt is kiemelte, hogy ez kimondottan ideális csatlakozási lehetőség lehet az interkontinentális járataik közül például a pekingi esetében, mivel így akár Dreamlinerről Dreamlinerre szállva is lehet utazni a fővárosok között.

Londont érintő előrelépés továbbá, hogy a LOT idén készül átköltözni a Heathrow új, T2-es termináljára, amely dedikáltan a Star Alliance légitársaságokat szolgálja ki, ezzel is magasabb komfortszínvonalat nyújtva majd az utasoknak.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!