Új távol-keleti célállomással bővíti útvonalhálózatát az Ethiopian Airlines. Az afrikai kontinens leggyorsabban fejlődő, több nemzetközi díjjal is elismert légitársasága a legkorszerűbb szélestörzsű típusával, a Boeing 787-8-as Dreamlinerrel kezdi meg a járat üzemeltetését, tavasszal.

Az Ethiopian Airlines, Afrika első Dreamliner üzemeltető légitársasága március 29-én elindítja Kínai üzleti és pénzügyi központjának számító Sanghajba közlekedő menetrendszerű járatát, amely Addisz-Abebából a hét minden napján kínál közvetlen összeköttetést.

Az útvonalon a flotta Boeing 787-8-as típusai repülnek majd, amelyek fedélzetükön 24 Cloud Nine Business és 246 Economy osztályú üléssel várják utasaikat. Ami a menetrendet illeti a gépek este 22:20-kor indulnak Etiópiából és délután 15:15-re érkeznek Sanghajba. Visszafelé 00:35-kor szállnak fel és 06:55-kor landolnak ismét Addisz-Abebában (helyi idők kerültek feltüntetésre).

Az Ethiopian Airlines 2012 augusztusában vette át az első Dreamlinerét, a flotta jelenleg öt darab ilyen típust számlál, amelyek a legkorszerűbb légi utazást biztosítják. A légitársaság számára Kína az egyik legfontosabb távol-keleti célpont, ahová napjainkban négy nagyvárosba, Pekingbe, Kantonba, Hangcsouba és Hong Kongba repülnek, innen az Etiópiába érkező járatok csatlakozásaival aztán igény szerint akár 66 afrikai városba lehet tovább repülni, behálózva lényegében a teljes kontinenst.

A több nemzetközi elismerést is bezsebelt Ethiopian Airlines nemrég jelentette be, hogy flottája januárban újabb taggal, egy nagyteljesítményű Boeing 777-300ER típussal bővült, amely egyébként a második ebből a szériából. A 34 üzleti és 365 turista osztályú üléssel konfigurált gép a GE Capital Aviation Services Limited (GECAS) lízingcég finanszírozási konstrukciója útján áll forgalomba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az első Boeing 777-300ER tavaly novemberben csatlakozott a flottához. (Fotó: Ethiopian Airlines)


Az Ethiopian Airlines magyarországi GSA képviseletét ellátó AVIAREPS Kft. az AIRportal.hu érdeklődésére úgy tájékoztatott, hogy Budapestről a leggyakrabban foglalt ráhordójárat az etióp légitársaságaiéra a Lufthansáé, Frankfurt felé, ami azért is természetes, mivel mindkét cég a Star Alliance szövetségben működik, de igénybe vett még az Alitalia is, Róma felé, ami földrajzilag is ideális. Ezen kívül számos, nyugat-európai átszállópont létezik, de akár Isztambulból vagy Tel-Avivból is lehet repülni Ethiopiannal.

Fontos részlet, hogy ha nincs aznapi csatlakozás a légitársaság központjában Addisz-Abebában, akkor ott ingyenesen biztosít szállást, transzfert, ellátást és vízumot az utazók részére.

A magyar utasok számára Seychelles, Zanzibár, Kilimandzsáró és Mombasa a legkedveltebb célállomások, de a légitársaság nagy előnye, hogy Afrika majdnem minden szeglete elérhető vele kényelmesen.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!