Dublini járatot nyit a New York-i John F. Kennedy nemzetközi repülőtérről az American Airlines. A légitársaság Boeing 757-esei 2013. június 12-től naponta fognak közlekedni az ír fővárosba. Düsseldorf, Lima és Szöul is szerepel még a frissen bejelentett nemzetközi útvonaltervek között.

A oneworld légiszövetségben alapító tagként jelenlévő American Airlines a múlt héten jelentette be legújabb, a jövő évre szóló ázsiai, európai és dél-amerikai járatfejlesztési terveit.

Az első dublini járat 2013. június 12-én indul a New York-i John Fitzgerald Kennedy repülőtérről. Az útvonalon a vállalat nemzetközi útvonalakra rendszeresített, kétosztályos, összesen 182 üléses fedélzettel rendelkező Boeing 757-200-asai állnak szolgálatba.

A flottainformációs adatbázisban csak 757 Internationalként jegyzett típust az American Airlines 2008 novembere és 2009 decembere között újította fel. A program során új üléseket és fedélzeti szórakoztató rendszert kaptak a flottában szolgáló, tengeren túlra bevetett 757-esek. Az Americannek összesen 18 ilyen gépe van.

A dublini járatot a British Airways-szel és az Iberiával kötött hosszú távú transzatlanti megállapodás keretében indítja az American, amelynek előnye – akárcsak a London City-ről induló British Airways A318-asok teljesítette járatok esetében -, hogy az utasok még Írországban igénybe vehetik az előzetes amerikai beléptetési eljárást, azzal jelentős időt megtakarítva a New York-i érkezést követő utas adminisztrációban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az AA290-es azonosítót viselő járat (helyi idők szerint) 18:55-kor indul és másnap 06:55-kor érkezik meg Dublinba. Az AA291-es visszjárat reggel 09:00-kor száll fel és délelőtt 11:30-kor landol a New York-i JFK repülőtéren.

Budapestre nincs visszatérés. Az American Airlines Boeing 767-300ER(WL) típusú repülőgépe 2011 szeptemberében felszállás közben Ferihegyen (Fotó: Csemniczky Kristóf – Airliners.net)

A légitársaság jelenleg kizárólag Chicagóba kínál közvetlen járatot az ír főváros repülőteréről, így jövő nyártól már két, Egyesült Államokba irányuló American Airlines útvonalat is igénybe lehet venni.

A másik európai célállomás Düsseldorf lesz, ahová április 11-én indul először az American egyik Boeing 767-300ER típusú szélestörzsű repülőgépe. A napi rendszerességű járatot a szintén oneworld-tag Air Berlinnel kötött code-share megállapodásban fogják üzemeltetni Chicago O’Hare nemzetközi repülőteréről.

Az AA242-es járat (helyi idők szerint) 17:00-kor száll fel a Szelek városából és másnap reggel 08:15-kor érkezik meg Düsseldorfba, ahonnan a Boeing 767-es AA241-es járatazonosítóval 12:10-kor indul vissza Chicagóba. Az érkezés ideje a menetrend szerint délután 14:20.

A távol-keleti térségben Dél-Korea fővárosába, Szöulba indít járatot az American. A Dallas Fort Worth-ről naponta közlekedő járat a Japan Airlines-szal együttműködve indul május 9-én. Az útvonalra Boeing 777-200-as típusát állítja szolgálatba a légitársaság.

Dél-Amerikában Peru fővárosa, Lima kerül fel újonnan az American útvonalhálózati térképére. Az április 2-tól Dallasból naponta üzemelő járatok Boeing 757-200-asokkal közlekednek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!