Szegedi nyitánnyal kezdte a Budapest Airport a vidéki utazási irodák és turisztikai szakemberek számára szervezett, immár hagyományos vidéki road-showját. A szegedi Novotel Hotelben szervezett bemutatón nemcsak a budapesti repülőtér újdonságaival, hanem az itteni légitársaságok kínálatával is megismerkedhettek a hazai idegenforgalmi szakemberek.

Vajon hogyan sikerült túlélni a Malév-csődjét? Hogyan változik a légitársaságok összetétele a budapesti repülőtéren? Milyen kereskedelmi kínálat várja a turisták a terminál tranzitjában? Változnak-e a biztonsági előírások az utazók számára? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre lehet választ kapni a Budapest Airport légiközlekedési szakértőinek országjárásán. A tavaly nagy sikerrel megvalósított road-show abban segíti a vidéki utazási irodák szakembereit, hogy első kézből kapjanak információt a magyarországi légiközlekedés, a Budapest Airport kínálatának fejlődéséről.

Az idei road-show állomásai között a Budapest Airport szakértői ezen a héten Szegeden, a jövő héten Miskolcon és Pécsett, utána pedig Győrben számolnak be a legfrissebb szakmai hírekről, a járatnyitásokról, és arról, hogy mi várható az idegenforgalom számára a 2013-as esztendőben a légiközlekedésben. A szakmai eszmecsere értékét tovább növeli, hogy a Budapesten elérhető légitársaságok képviselői, köztük a Qatar Airways, a lengyel LOT, a portugál TAP és a cseh CSA légitársaság képviselői is közös fórumon beszélik meg a jövő évi terveiket.

„Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva, az idei év pénzügyi nehézségei ellenére úgy döntöttünk, hogy folytatjuk az országjárásunkat, házhoz visszük a legfontosabb információt vidéki partner irodáinknak.” – jelentette ki Trencsén Andrea. A Budapest Airport marketing és innováció vezetője hozzátette: „A visszajelzések egyértelműen pozitívak, az utazási szakma igen nagyra értékeli, hogy közvetlenül, első forrásból juthatnak megbízható információhoz például a légitársaságok terveit illetően. Emellett ősszel folytatjuk Budapesten a nagy sikerű repülőtéri bemutatókat és a repülőtér látogatásokat is az idegenforgalmi szakemberek számára.”

A Budapest Airport az idei évben átlagban 10 % körüli utasforgalom visszaeséssel számol a Malév csődje miatt, miközben a repülőgép-mozgások (fel- és leszállások) száma 24 %-al esett vissza. A Budapest Airport csak az idén több, mint hat új légitársaságot hozott Budapestre, köztük a legújabb a német OLT Express légitársaság új járata, amely október 16-tól közlekedik hetente háromszor Drzeda és Budapest között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kép és szöveg: Budapest Airport

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!