Egyazon napon két európai városban is diadalív vízsugaras köszöntésben részesült az Emirates légitársaság egy-egy A380-800-as utasszállító óriásgépe. A cseh fővárosban egyszeri látogatást tett a kétszintes Airbus, míg a német nagyvárosban rendszeres üzemre váltott.

Az Emirates A380-800-as köszöntése Düsseldorfban... (Fotó: Emirates) | © AIRportal.hu

Az Emirates A380-800-as köszöntése Düsseldorfban…
(Fotó: Emirates)

Július 1-jével összességében 34-re emelkedett azon úti céloknak a száma, amelyeket menetrendszerűen szolgál ki A380-800-asaival az Emirates. A dubaji légitársaság, amelynek flottájában momentán 62 darab A380-as teljesít nap mint nap szolgálatot Düsseldorf városát vette fel legutóbb a típus útvonalhálózatába.

Az Emirates napi kétszeri düsseldorfi járatain eddig Boeing 777-300ER típusok üzemeltek. Ebből az egyiken váltott a légitársaság A380-800-asra, méghozzá elsőként rendszeresítve a típust a német város repülőterén, amely büszkén jelentette, készen áll a világ legnagyobb utasszállító repülőgépének kiszolgálására. A típusnyitó járatot július 1-jén a flotta A6-EOB lajstromú A380-asa repülte.

Mindeközben ugyanezen a napon Prágába is egy A380-as érkezett a napi járattal. Itt azonban nem kapacitásnövelő típusváltás miatt, hanem az útvonal megnyitásának ötödik évfordulóját megünnepelni vitte el a legnagyobb gépét a szokásos Boeing 777-300/ER helyett az Emirates.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
...és Prágában, július 1-jén. (Fotó: Emirates) | © AIRportal.hu

…és Prágában, július 1-jén. (Fotó: Emirates)

A légitársaság ugyanis 2010. július 1-je óta tart fenn közvetlen légi összeköttetést Prágával. A cseh fővárosba az A6-EES lajstromú A380-as tette tiszteletét.

Az Emirates Európában immáron tizenkét repülőtérre, a London-Heathrowra, London-Gatwickre, Manchesterbe, Párizsba, Amszterdamba, Rómába, Milánóba, Frankfurtba, Münchenbe, Barcelonába, Zürichbe és legújabban Düsseldorfba repül rendszeresen A380-800-assal. Németországban tehát Düsseldorf már a harmadik A380-as célpont. A lista azonban rövidesen tovább bővül, mivel augusztus 1-jétől már a spanyol fővárosba, Madridba is Superjumbo közlekedik, kicsivel később, december 1-jétől pedig Koppenhágában is mindennapos vendég lesz a dubaji flotta A380-asa.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!