A jövő évben a Germanwings a düsseldorfi repülőtér egyik legnagyobb légitársaságává válik: a 2014. március 30-án életbe lépő nyári menetrend kezdetével a légitársaság számos útvonalat átvesz majd anyavállalatától, a Lufthansa-tól, illetve tovább útvonalak is szerepelnek majd a kínálatban.

Ennek köszönhetően a mai naptól 31 célállomásra foglalhatók repülőjegyek a légitársaság honlapján. A Germanwings fokozatosan veszi át a Lufthansa valamennyi, a frankfurti és müncheni csomópontokon kívül eső németországi és európai útvonalát.

Ennek érdekében a 2002-ben alapított légitársaság jelenleg 38 darab repülőgépből álló flottáját 87 darabosra bővítik.

A fuvarozó azzal a feladattal indul el „új Germanwings“-ként, hogy forradalmasítsa az európai diszkont repülési piacot, és ezáltal a legmagasabb minőségű szolgáltatást nyújtsa ebben a szegmensben szerte Európában – beleértve Düsseldorfot is.

Az útvonalak átvételének első ütemében, amely a 2014-es nyári menetrend életbe lépésekor lesz esedékes, a Düsseldorfból Drezdába, Lipcsébe és Nürnberge tartó utasokat a Germanwings fogja szállítani heti 16 alkalommal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
2014. március 30-tól a Germanwings az alábbi európai célállomásokra kínál majd járatokat Düsseldorfból:

Barcelona (heti 12 járat) Bari (1) Bázel (12) Bastia/Korzika (1) Bilbao (7) Cagliari/Szicília (1) Cardiff (1) Catania/Szicília (4) Dublin (4)Dubrovnik (1) Genf (17) Heraklion (2) Ibiza (2) Izmir (1) Katowice (5) Lamezia Terme (2) Madrid (12) Milánó (23)
Cornwall (1) Olbia/Szardínia (2) Palma de Mallorca (21) Prága (18) Split (3) Stockholm (12) Thessaloniki (4) Velence (7) Varsó (17) Zadar (1).

A légitársaság nyáron egy teljesen új márka- és termék koncepciót indítottel, amely valamennyi utas számára lehetővé teszi az „à la carte repülést“. Az utasok össze tudják állítani a saját személyes igényeiknek leginkább megfelelő utazási csomagot, a kiegészítő szolgáltatásokat nem tartalmazó diszkont utazástól az extrákat és számos kényelmi szolgáltatást tartalmazó, magas szintű utazási élményig. Az Economy Class keretében a jövőben az „új Germanwings“ Düsseldorfból is három, különböző szolgáltatásokat tartalmazó tarifát kínál:

A „Best“ a legmagasabb minőségű ajánlat, amelyet különösen az üzleti utasok igényei szerint alakítottak ki, de egyéni utazók számára is vonzó.

A „Smart“ tarifa néhány kiegészítő szolgáltatást tartalmaz, amely tovább bővíthető az utas kívánsága szerint.

A „Basic“ tarifa pedig kizárólag magát a diszkont utazást tartalmazza. A „Best“ tarifa jelenleg a legjobb termék az Európán belüli diszkont légitársaságok kínálatában, amely mérföldkövet állít a kategóriában: az utas helyét a legelső három sor egyikében foglalják le, ahol élvezheti az igen széles, 81,2 cm-es ülőhely-távolság nyújtotta kényelmet és egy szabad ülést maga mellett.

A „Best“ tarifát választók továbbá bejuthatnak a Lufthansa Lounge-okba, igénybe vehetik az elsőbbségi check-int és a gyorsított utasbiztonsági ellenőrzést, a Miles & More programban pedig megemelt mérföld-jóváírást kapnak a HON Circle mérföldek után. Ezeken kívül dupla mennyiségű poggyászt adhatnak fel (kétszer 23 kg), à la carte étkezésben részesülnek a fedélzeten, a foglalásukat pedig rugalmasan módosíthatják, illetve akár törölhetik is.

Az új Germanwings „Smart“ tarifája az új standard tarifa, amely egy klasszikus „economy” terméknek felel meg igen magas minőségben: ebben a tarifában az utasok számára a repülőgép első részében foglalják le a jegyeket, ahol a „Best“ tarifához hasonlóan igen széles, 81,2 cm-es ülőhely-távolság garantálja az utazók kényelmét. A „Smart“ tarifa egy snack és egy alkoholmentes ital fedélzeti fogyasztását, és egy 23 kg-os poggyász feladását tartalmazza.

A legkedvezőbb árú tarifa a „Basic“ tarifa, amely a klasszikus diszkont terméknek felel meg: nem tartalmazza pl. a fedélzeti kiszolgálást és a poggyász feladást, és csak a 11. sortól lehet ülőhelyet foglalni a fedélzeten.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!