A hetvenötödik Boeingjét vette át közvetlenül az amerikai repülőgépgyártól a Thai Airways International, amelynek egy nagy teljesítményű utasszállító, egy B-777-300ER jutott ez alkalommal.

A Thai Airways International 75. közvetlenül a Boeing gyártól származó, HS-TKX lajstromot viselő gépe felszállás közben. (Fotó: Boeing Company) | © AIRportal.hu

A Thai Airways International 75. közvetlenül a Boeing gyártól származó, HS-TKX lajstromot viselő gépe felszállás közben. (Fotó: Boeing Company)

A jeles alkalomból a légitársaság és a repülőgépgyár közös jótékonysági akcióba fogott, amelynek eredményeképp a vadonatúj Boeing nem üresen, hanem ezer darab gyapjú takaróval a fedélzetén szállt fel a január 21-i átadási ceremóniát követően. Az Another Joy Foundation adományából származó takarókat a légitársaság fogja kiosztani a rászorulóknak Thaiföldön a hidegebb, téli hónapok során.

Ez egyébként a Boeing és a Thai Airways International viszonylatában már a harmadik ilyen jótékonysági transzport azóta, hogy az amerikai repülőgépgyár 1992-ben elindította Humanitarian Delivery Flight programját, amely során úgy adnak át repülőgépeket üzemeltetőiknek, hogy azok a hazarepülő járaton valamilyen adományt is szállítanak.

A Thai Airways összesen 94 repülőgépet számláló flottájában 51 darab szélestörzsű Boeing teljesít szolgálatot, amelyek között 4 darab 787-es Dreamliner is található, 32 darab 777-es és 15 darab 747-es mellett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Thai és a Boeing 777-es viszonyáról tudni érdemes, hogy a Thai Cargo annak idején a délkelet-ázsiai térségben elsőként állította szolgálatba a 777-es teherszállító, 777-200F változatát, és a légitársaságnak további két darab utasüléses kivitelű 777-300ER típusra van még megrendelése.

A Thai legújabban átvett Boeing 777-300ER gépei két-osztályos elrendezésben összesen 348 utas (42+306) szállítására alkalmas konfigurációban teljesítik járataikat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!