Mindenki számára ingyenes nyílt nappal ünnepelte első születésnapját a Sim-City Budapest szimulátorközpont. A rendezvény 2014. november 16-án, sok érdeklődő jelenlétében került megtartásra, ahol a látogatók még aktív szolgálatot teljesítő vadászpilótákkal is találkozhattak.

Bevetésen valahol Oroszország felett. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Bevetésen valahol Oroszország felett.
(Fotó: AIRportal.hu)

A helyszínen jelen volt az AIRportal tudósítója is, hogy kipróbálhassa az öt darab MIG-29-es szimulátor egyikét, melyek alakra, és műszerezettségre is tökéletesen egyeznek az egykoron a Magyar Légierőben is repülő legendás típus eredeti példányaival.

A terem “repülős részében” összesen 4 darab 130 colos, projektorral ellátott képernyő vetíti a pilóta elé a képet, akinek a fejére egy műszerrel ellátott sapka kerül, mely leköveti annak mozgását, így téve lehetővé, hogy folyamatosan figyelni lehessen a környezetet.

Az ötödik szimulátor, mely éppen egy Szu-33-as vadászgépre volt konfigurálva, egy Oculus Rift nevű három dimenziós szemüveg segítségével “kel életre”, mivel a használatával ugyanazt látja a pilóta, ami egy vadászgép pilótafülkéjéből kitekintve tárulna a szeme elé.

Ezzel a szerkezettel, valamint a terem másik felében található versenyautó szimulátorokkal a Sim-City nagyszerű lehetőséget nyújt azoknak aki bele szeretnének kóstolni, hogy vadászpilótáink mit is érezhettek pár éve az orosz gyártmányú MIG-29-es repülőgépekből, de aki a földön maradna, az is megtalálhatja a számára megfelelő szimulátort.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!