Egy éve, hogy az Air Serbia megnyitotta budapesti járatát. Az Etihad Airways tulajdonosi hátterével újjászervezett szerb nemzeti légitársaság azóta napi rendszerességgel biztosít összeköttetést a budapesti Liszt Ferenc és a belgrádi Nikola Tesla nemzetközi repülőtér között.

A ceremoniális értelemben vett 2014. április 1-jei nyitójáratot teljesítő YU-ALN lajstromú ATR 72 Budapesten. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A ceremoniális értelemben vett 2014. április 1-jei nyitójáratot teljesítő YU-ALN lajstromú ATR 72 Budapesten.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

Ma egy éve, hogy a Budapest Airport vezérigazgatója, Jost Lammers, az Air Serbia kereskedelmi igazgatója, Szlobodan Ztamenkovics, és az egymással szomszédos két ország, Magyarország és Szerbia nagyköveteinek, valamint a sajtó jelenlétében ünnepélyes keretek között fogadta a Liszt Ferenc repülőtér az Air Serbia budapesti járatát.

A Jat Airwaysből újjászervezett szerb nemzeti légitársaság rögtön napi rendszerességgel kezdte meg budapesti járatának üzemeltetését, az útvonalra a flotta turbolégcsavaros ATR 72 típusait állítva.

A járatnyitással, ahogy azt a jelen volt vezetők is hangsúlyozták, lényeges regionális kapcsolat teremtődött. Előzőleg még a Malévnek volt belgrádi járata, de a nemzeti légitársaság 2012-es csődjével megszűnt az összeköttetés, amelyet a Belavia 2013 szeptemberében nyílt heti kétszeri Minszk – Budapest – Belgrád járata csak részben tudott pótolni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air Serbia, amely 2013 októbere óta működik ezen a néven 2014 januárjában jelentette be azt az összesen hat városból álló útvonalhálózat fejlesztő csomagját, amelyben Budapest is szerepelt, és ahová a legelső járat valójában a nyári menetrend indulásával, március 30-án érkezett. Április 1-jén a ceremoniális értelemben vett nyitójárat volt.

“Az Air Serbia budapesti megjelenése óta nagyon fontos szerepet tölt be a magyar piacon, hiszen Belgrádon keresztül nemcsak a balkáni államok, hanem Dél-Európa, a Közel-Kelet, az Egyesült Arab Emírségek, sőt, az Etihad partnersége révén Ázsia fontos városai, valamint ausztrál célállomások is elérhetők.” – áll a Budapest Airport meghívólevelében. A repülőtér üzemeltető és a szerb légitársaság ugyanis a jövő héten közös ünneplést szervez a járatnyitás egy éves évfordulója alkalmából, amelyen az AIRportal.hu is jelen lesz.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!