A napokban megkezdődnek a repülőtéri futópályák végbiztonsági területeinek kialakítása. Ennek eredményeképpen először megnövekszik a Rákoshegy feletti légiforgalom, majd több hétre megszűnik.

Az egyes (13R/31L) futópálya. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az egyes (13R/31L) futópálya. (Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

A ferihegyi repülőtéren két futópálya négy végén megkezdik az úgynevezett végbiztonsági területek kialakítását repülésbiztonsági okból – tudta meg a 17.kerulet.ittlakunk.hu.

Az 1-es (13R/31L) futópályát érintő munkálatok tervezetten augusztus 26-a és október 5-e között, több szakaszban valósulnak meg.

A kivitelezés során a futópályák végénél található földterületen tereprendezésére, kábelaknák cseréjére, betonozási munkákra és a fénytechnikai elemek cseréjére kerül sor.

Az egyes munkafázisokban teljes futópálya zárásra, vagy futópálya használati korlátozásra van szükség, az alábbi ütemezés szerint:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az első fázisban, augusztus 26. 07:00 és augusztus 31. 05:00 között teljes pályazárás lesz, valamint szeptember 7. 07:00 és szeptember 21. 05:00 között a futópálya csak a Budapest felé történő felszállásokra vehető igénybe, leszállásra azonban egyik irányból sem.

A második fázis részeként szeptember 21. 07:00 – október 5. 05:00 között a futópálya csak a Vecsés felé történő felszállásokra vehető igénybe, leszállásra azonban egyik irányból sem.

Forrás: Budapest Airport | © AIRportal.hu

Forrás: Budapest Airport


A fenti időszakok alatt átmenetileg megnövekszik a 2-es számú (13L/31R) futópálya használata, így a Rákoshegyet érintő légiforgalom is.

Az 1-es futópályán elvégzett munkálatokat követően a 2-es futópályán is megkezdik a végbiztonsági területek kialakítását, amely szintén több hétig fog tartani.

Az alatt az idő alatt a legtöbb légijármű az 1-es számú futópályát használja majd, így Rákoshegy felett gyakorlatilag több hétig nem várható légiforgalom.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!