Egy halott potyautas testét találták meg egy dél-londoni kertes ház udvarán vasárnap, a hatóságok kiderítették, hogy az élettelen test egy Heathrow reptérre leszálló repülőgép futómű-aknájából eshetett ki.

Forrás: Boeing

A rendőrség a bejelentést követően megállapította, hogy a potyautas a Nairobiból a London-Heathrow repülőtérre tartó Kenya Airways KQ 100-as számú járatát teljesítő Boeing 787-8 Dreamliner egyik főfutóművének aknájából zuhanhatott ki a 9 órás repülést követő megközelítés során a dél-londoni Clapham városrésznél.

A férfi személyazonosságát és korát sem sikerült egyelőre megállapítani.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Kenya Airways repülőgépe 3575 láb (~1100 méter) magasságban repült el a városrész felett, mintegy 320 km/h-s sebességgel, amikor az élettelen test kizuhant a futóművek kinyitásakor.

A repülőgép futómű-aknájának vizsgálatakor egy táskát találtak, amelybe víz és étel volt csomagolva
– a Daily Mail információi szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság közölte, hogy együttműködnek a hatóságokkal az ügy kivizsgálása során.

A futómű-aknában tartózkodó, a repülés közben, utazómagasságon az oxigénhiány és az alacsony hőmérséklet miatt öntudatlan állapotba kerülő potyautasok sok esetben a leszállást megelőző, pár ezer lábon végrehajtott futómű-nyitáskor, vagy a földet éréskor nagy sebességnél kizuhannak a repülőgépből. Amennyiben a potyautas nem halt meg a kihűlés, vagy az oxigénhiány következtében, a zuhanás végez vele. Főleg egy hosszabb repülőút túlélésére nagyon kevés  – szinte nulla – az esély a repülőgépek futómű-aknáiban.