A Ryanair Budapest-Róma járatát is érinti a római ciampinói repülőtér ideiglenes lezárása, ami miatt a fapados járatokat október 2-ig a fiumicinói Leonardo da Vinci repülőtérre irányították át.

Késéseket okozott az olasz főváros légiforgalmában, de káoszt egyelőre nem teremtett az egyik római repülőtér lezárása – közölték hétfőn az olasz sajtóval a fiumicinói repülőtér illetékesei. A fapados járatok repülőtereként ismert, ciampinói repülőteret teljes pályafelújítás miatt vasárnap éjszaka zárták le egészen október 2. este fél tizenkettőig.

Kilenc napon át a Rómába érkező és innen felszálló napi közel 150 fapados járat Ciampinóból Fiumicinóba költözött át. Ez naponta majdnem 15 ezer utassal többet jelent a Leonardo Da Vinci légikikötő számára, ahol a fapadosok a 2. és 3. számú terminálon kaptak helyet.

Fiumicinóba költözött át a Ryanair légitársaság is, többek között a Budapest-Róma és a Róma-Budapest járat, ahogyan ezt a Ryanair honlapja is feltünteti. A Wizzair római járatát nem érintette a változás, mivel ez a repülőgép eddig is a Leonardo da Vinci repülőtérre érkezett.

Az olasz sajtó arról írt, hogy a fapadosok október 2. után is a Leonardo da Vinci repülőtéren maradhatnának, ahogyan ezt a Ciampinóban élők már évek óta követelik a repülőtér okozta zajártalom miatt. A római infrastrukturális minisztérium azonban megerősítette, hogy a fapadosok visszatérnek Ciampinóba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A korábban katonai repülőtérként szolgáló Ciampinót 2001-ben nyitották meg a fapadosok előtt. Azóta kétszeresére nőtt a járatok száma, tavaly közel 5 millió utas volt a repülőtér forgalma, a római légiforgalmi hatóság (ADR) adatai szerint. A Leonardo da Vinci forgalma meghaladja az évi 35 millió utast.

Forrás: MTI

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!