Egy holdingba szervezték a lengyelek az összes állami légiközlekedési társaságot, a Polish Aviation Group létrehozásával nem csak a belföldi, de a közép-keleti-európai piac integrációját is végre szeretnék hajtani.

A társaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a LOT, karbantartó cége, a LOTAMS és az LS Technics és a földi kiszolgálást végző LS Airport Services is a csoport része lett, a cél, hogy mindegyik társaság egy stratégia szerint, integráltan, fenntarthatóan, egy irányító központtal működjön a jövőben. A lengyelek szerint így biztosítható a társaságok regionális vezető szerepe.

Rafal Milczarski, a LOT, és a csoport vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy az integrációnak köszönhetően az utasokért, illetve az üzemért egyetlen társaság lesz a felelős. Hozzátette, hogy az európai légiközlekedés konszolidációja, illetve a növekvő igények hatékony üzemmenetet követelnek, az utasoknak pedig jobb csatlakozásokat, versenyképesebb árat és nem utolsó sorban jobb szolgáltatást tudnak majd nyújtani.

Forrás: PGL

A PGL ugyanazokon az alapokon működik majd, mint Európa más nagy légiközlekedési csoportjai, a Lufthansa, az IAG, vagy az Air France-KLM, ugyanakkor a csoporthoz csatlakozott cégek megtartják saját „identitásukat”, viszont tovább tudnak terjeszkedni a régióban.

Ezrt alátámasztandó a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatait idézve azt írták, a közép-kelet-európai régióban 180 millióan élnek, a montreáli szervezet előrejelzései szerint 2036-ig átlagosan 2,6 százalékkal nő majd a piac Európában, így az időszak végéig további 500 millió új utas jelenik majd meg, teljes számuk pedig eléri a 1,5 milliárdot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A PGL már korábban bejelentette első beruházását: a karbantartó piacon működő LOTAMS 3 éven belül új bázist hoz létre Rzeszówban. Az új hangárokban a legújabb gépeket, így a Dreamlinereket, A350-eseket is ki tudják majd szolgálni.

A jövőbeni tervek között szerepel egy repülőgépek beszerzésével és lízingbe adásával foglalkozó társaság is, sőt, az ingatlankezelési, technológiai és innovációs szektorban is megvetnék a lábukat.