Elrendelt kényszerhelyzeti készültség volt a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kedden délután 17 óra után nem sokkal, mert a Wizz Air Kolozsvár Zaragoza járata megszakította útját és egy működő hajtóművel szállt le Ferihegyen.

Fotó a repülőgép egy működő hajtóművel végrehajtott leszállásáról. A képen jól látszik, hogy csak a jobb oldali hajtóműből áramlik ki a forró levegő. (Fotó: Ispán Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Fotó a repülőgép egy működő hajtóművel végrehajtott leszállásáról. A képen jól látszik, hogy csak a jobb oldali hajtóműből áramlik ki a forró levegő.
(Fotó: Ispán Tamás – AIRportal.hu)

A Wizz Air 3417-es járatszámmal repülő járatát a HA-LWN lajstromjelű Airbus A320-232 típusú repülőgépe teljesítette.

A repülőgép a magyar légtér elérését követően több várakozó (holding) kört is lerepült Békés térségében, ezt követően kezdték meg a süllyedést a budapesti repülőtérre. A járat fedélzetén 171 utas tartózkodott.

A repülőtéren kényszerhelyzeti készültséget rendeltek el, több tűzoltóautó érkezett a repülőtérre a városból is, azonban az ő beavatkozásukra nem volt szükség, mert a repülőgép gond nélkül hajtotta végre a leszállást 17:37-kor, majd begurult a számára kijelölt állóhelyre. A légitársaság az utasokat egy másik géppel viszi tovább a célállomásukra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az AIRportal.hu próbálta elérni a Wizz Air kommunikációs ügynökségét, amely először csak annyit közölt, hogy rövidesen tájékoztatást adnak a történtekről. Ezt követően szerkesztőségünk nem sokkal este fél 7 után az alábbi közleményt kapta a légitársaságtól.

Madárrajba repült a gép

„A Wizz Air W6 3417 számú Kolozsvárról Zaragozába tartó járata szeptember 9-én Budapesten szállt le miután madárrajba repült. A legénység elővigyázatosságból egy-hajtóműves leszállást hajtott végre a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, az utasok biztonságban elhagyták a fedélzetet. A további késés elkerülése érdekében a járat egy helyettesítő repülőgéppel folytatja az útját. A Wizz Air sajnálatát fejezte ki az érintett utasok felé a késés miatt, de a biztonság elsődleges prioritás számunkra.”

A járat útvonala az fr24.com radarképén. | © AIRportal.hu

A járat útvonala az fr24.com radarképén.

Frissítve: 2014. szeptember 9. 19:00

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!