Japán nem tartozik az olcsó úti célok közé, ám annak, aki hajlandó feladni a privát szféráját, itt egy remek lehetőség: hotelszoba mindössze 1 USA-dollárért éjszakánként.

Az Asahi Ryokan Hotel a japánhoz tartozó Kjúsú szigeten, Fukuoka városban található, amely a régió legnépesebb települése 1,4 millió lakossal.

A tengerparti nagyvárosban a hotelárak nem tartoznak éppen a legolcsóbbak közé, ám egy fiatal szállótulajdonos gondolt egyet, és 1 USA-dollárért kínál szobát – cserébe azért, hogy a szállóvendégek tevékenységét a nap 24 órájában élőben lehet követni a Youtube-on.

A rjokan (ryokan) tradicionális japán fogadó, ahol a vendégeket tatami padló, futonágyak és japán fürdő várja. Ilyen tehát a Asahi Ryokan is, ahol a vendégek tevékenysége a One Dollar Hotel elnevezésű Youtube-csatornán követhető a nap 24 órájában.

Némi privát szférát az azért nyújt, hogy hangot nem közvetítenek, illetve a fürdőszobában nincs elhelyezve kamera. Emellett tilos szexuális tevékenységet folytatni a szobában, és javasolt privát adatokat nem mutatni a kamerának (például a bankkártyát a kamerához tartani).

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Figyelmeztetés a hotelszobában (forrás: onedollarhotel.com)

A tulajdonos, Tecuja Inoue szerint a mai fiatalok számára a privát szféra már nem olyan fontos, és a vendégeit egyáltalán nem zavarja, ha 24 órában nézik a tevékenységüket. Azokon a napokon, amikor nincs vendége, Inoue a saját irodájából közvetít élő adást, arról, ahogy dolgozik.

Japán jövőre rekord számú turistát vár, hiszen itt rendezik a 2020-as nyári olimpiai játékokat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!