Egyelőre nem valósul meg a Wizz Air tervezett indiai járata, amely Budapestről Dubaj érintésével repült volna az ázsiai országba, a tavalyi hírek szerint Mumbai városába, mindezt a légitársaság vezérigazgatója nyilatkozta a Figyelőnek adott interjújában.

Váradi József elmondása szerint a 2013 októbere óta üzemelő Budapest-Dubai World Central útvonal meghosszabbításának a feltétele az lett volna, hogy a Dubaj és India közötti piachoz hozzáférjenek. Erre azonban az indiai hatóságok nem adták meg az engedélyt, így a terv jelenleg “parkolópályán” van.

Az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városának lakosságát 53%-ban indiai bevándorlók teszik ki, akik a Dubai International repülőtérről indiai városokba jelenleg az Air India, az Emirates, az IndiGo és a SpiceJet járataival tudnak eljutni. Ebből adódóan látszik, hogy a piac már így is számos szereplőt foglalkoztat, ám az ultra low-cost Wizz Air felkavarhatta volna az állóvizet – már amennyiben a szükséges engedélyt megkapták volna, amelyre jó indokkal nem kerülhetett sor eddig.

Szerkesztőségünk megkereste a Wizz Air illetékesét azzal a kérdéssel, hogy a közeljövőben várható-e az indiai tervezethez hasonló volumenű keleti nyitás. Kérdésünkre a következő szűkszavú és semmitmondó választ kaptuk: „A Wizz Air folyamatosan dolgozik útvonalhálózata bővítésén. Minden új fejlesztésről tájékoztatást adunk a megfelelő időben.”

A Wizz Air egyik Airbus A320 repülőgépe a Liszt Ferenc repülőtéren. (Fotó: Bodorics Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air egyik Airbus A320 repülőgépe a Liszt Ferenc repülőtéren. (Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)


Nem csupán a Dubai International légikikötő tudhat magának számos indiai útvonalat, hanem a Sharjah nemzetközi repülőtér is, amely az arab emírségekbeli Air Arabia low-cost modellben működő légivállalat bázisa is. Az előbb említett Öböl-menti légifuvarozó mellett az Air India, a Jet Airways és a SpiceJet is közlekedik a több mint 1 milliárdos lakossággal rendelkező dél-ázsiai országba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Frissítve: 2014. július 25. 16:01

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!